Commissie zorg en welzijn

Even voorstellen onze dorpsondersteuner

Hallo mijn naam is Dana van de Rieth en dorpsondersteuner in Egchel.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat inwoners van Egchel zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Om dit doel te bereiken is het mijn taak om het zo te organiseren dat dit ook lukt. Bij een hulpvraag ga ik samen met de hulpvrager bekijken wat er (zelf) kan en welke (aanvullende) hulp nodig is. Samen wordt er gekeken of er ondersteuning binnen het netwerk mogelijk is en daar waar nodig wordt professionele hulp ingezet. Ik zal bij een aanvraag samen met de hulpvrager een huisbezoek plannen en samen in kaart brengen wat er aan hulp nodig is. Er kunnen bij dit gesprek ook familieleden aansluiten. Er zijn verschillende redenen om hulp bij huishouding aan te vragen en dit kan o.a door u zelf, familieleden, of via de huisarts.
Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing, zodat u op een prettige manier zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Daarnaast ben ik 2 dagen werkzaam bij de Dorpsontmoeting “De Hoeskamer”.

Ik ben te bereiken op: 06-46437317
Mocht ik niet in staat zijn om uw oproep te beantwoorden, kunt altijd een berichtje achterlaten met uw naam en telefoonnummer en dan neem ik contact met u op.
dorpsondersteuneregchel@kkpm.nl
egchel@dorpsontmoeting.nl

Voor senioren die graag zo lang mogelijk thuis in Egchel willen blijven wonen, doe ik u voor U graag een aanvullende suggestie:
Het betreft de Valpreventiegids van Stannah: Klik Hier  .
In deze uitgebreide kennisgids worden onder andere de meest recente informatie gegeven over thema’s als:
Wat is valpreventie en waarom is dit belangrijk ?
Wie zijn het meest kwetsbaar om te vallen ?
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken bij vallen ?
Welke maatregelen kunnen in huis genomen worden om vallen te voorkomen ?
Een goede toevoeging, denk ik, voor uw (oudere) bezoekers met een mobiliteitsbeperking. Zeker omdat vallen helaas vaak gepaard gaat met ernstig letsel.
ytics -->