Bezoek Aspergeboerderij Oppe Haes dinsdag 13 juni 2023

Onze activiteit voor juni is weer eens wat anders, we gaan nl een bezoek brengen aan Aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel. We willen er gezamenlijk op de fiets naar toe gaan en aldaar krijgen we een rondleiding over het bedrijf. Tijdens de rondleiding wordt ons het hele proces van de asperge uitgelegd van oorsprong tot opdienen. Tenslotte kan er van het witte goud geproefd worden door middel van een lekker kopje aspergesoep met stokbrood.

We vertrekken dinsdag 13 juni om 18.30 uur vanaf ’t Erf in Egchel met de fiets.

Het is ook mogelijk niet mee te fietsen, maar met de auto naar Roggel te gaan, dit kan dan op eigen gelegenheid. Je zorgt dan zelf dat je om 19.15 uur bij Aspergeboerderij Oppe Haes, Eind 4 6088 NC Roggel bent.

De rondleiding met de soep zal ongeveer 2 uur duren, daarna fietsen we rond 21.15 uur weer terug naar Egchel. Waar we dan naar verwachting rond 22.00 uur weer aan zullen komen.

We adviseren stevige schoenen te dragen en een flesje water mee te nemen.

Voor deze informatieve gezellige avond is de eigen bijdrage €6,00 per persoon voor leden. Voor niet-leden is de eigen bijdrage €10,-.

Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Als je dit uitje niet wilt missen, mag je de eigen bijdrage voor 7 juni as overmaken op onze bankrekening ovv je naam en oppe haes.

IBANnr NL74RABO0120792435

Hiervoor geldt weer betalen = opgegeven. Mocht je niet mee fietsen, laat dit dan via de mail even weten.

Wij verheugen ons op een gezellige avond! Hopelijk jullie ook.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

het bestuur van EVA

Uitstapje E.V.A Den Bosch

Afgelopen dinsdag 16 mei stond ons jaarlijkse uitstapje gepland.

Dit jaar gingen we naar het mooie Den Bosch. Dinsdagmorgen om 9.20 stond Roetje Ghielen klaar om ons richting Den Bosch te brengen. Daar aan gekomen kregen we thee of koffie met een echte Bossche bol die overheerlijk was. En daarna mochten we in een bootje stappen en kregen we een historische rondvaart op de Binnendieze.                                                                                                  Dit was zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Rond een uur of 13.00 hadden we de tijd voor ons zelf. Winkelen en terrasje pikken dat werd zeker gedaan. En om 17.00 uur stond de bus weer klaar om ons richting Egchel te brengen waar we rond 18.30 aankwamen.

De dag was weer zeer geslaagd !!

Creatieve avond E.V.A. Egchel 11 april 2023

Afgelopen dinsdag hadden we met EVA een creatieve avond.
We hadden dit jaar gekozen om eens niks met bloemen te doen.
Nellie Ottenheim van Enjee Decoraties kwam een avond verzorgen,.
We moesten tekeningen kleuren en deze worden door Nellie in haar atelier gedrukt op de producten die we zelf hadden uitgekozen.
We konden onder andere kiezen uit: glazen snijplank, zeeppompje, onderzetters, theetipje of voorraad potjes.
Het was een gezellige avond waar veel gekleurd werd, maar ook gezellig gekletst.
Het resultaat moeten we nog krijgen, maar dat komt zeker goed !

Busuitstapje naar Den Bosch dinsdag 16 mei 2023

Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje.

Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve meid!

Dit jaar gaan we met ons uitje naar Den Bosch. Dus welke zoete lieve Gerritjes gaan er mee?

Bijna alles wat onlosmakelijk bij Den Bosch hoort, hebben we op het programma staan: Bossche Bollen en een rondvaart op de Binnendieze.

We vertrekken dinsdag 16 mei om 9.20 uur vanaf de kerk aan de Jacobusstraat in Egchel met de bus naar Den Bosch.

De verwachting is dat we rond 10.45 uur in Den Bosch aan komen. Hier gaan we ons eerst bij de Bossche Kelders te goed doen aan die overheerlijke Bossche bol met koffie of thee.

Dit is midden in het centrum van Den Bosch.

Om 11.45 uur begeven we ons naar de vertrekplaats van de fluisterbootjes voor de historische rondvaart op de Binnendieze. Tijdens deze tocht in een open bootje vertelt een ervaren schippersgids ons over de geschiedenis van Den Bosch. De tocht duurt ongeveer 50 minuten.

Voor degene die de boottocht niet zien zitten, is het ook mogelijk deze over te slaan. Dan heb je na de koffie al de tijd voor jezelf.

Tot 17.00 uur mag je je tijd zelf vrij besteden. Om 17.00 uur verzamelen we ons voor de terugreis.

We verwachten rond 18.30 uur weer terug te zijn in Egchel.

Voor deze onvergetelijke dag vragen we een eigen bijdrage van €25,00 per persoon.

Als je dit uitje niet wilt missen, mag je de eigen bijdrage voor 26 april as overmaken op onze bankrekening ovv je naam en busuitje.

IBANnr NL74RABO0120792435

Daarnaast ook graag via de mail je opgave doen en daarbij vermelden of je wel of niet met de boottocht mee wilt.

Voor de boottocht moeten we weten hoeveel personen er mee gaan, zodat we weten hoeveel bootjes we moeten reserveren ivm beperkt aantal plaatsen in het bootje. De mail ook voor 26 april aub.

Wij verheugen ons al op een gezellige dag! Hopelijk jullie ook.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

De Gerritjes van het bestuur van EVA

Dinsdag 11 april 2023 creatieve avond 19.30 uur.

Er staat weer eens een creatieve avond op ons programma. Na een paar jaar prachtige bloemstukken gemaakt te hebben, vonden wij het tijd voor eens wat anders. Dit hebben we gevonden bij Nellie Ottenheim van Enjee Decoraties. Enjee Decoraties is dé Limburgse Winkel met dialect items. Van dweilen tot onderzetters. Maar ook van de stoeltjes, speelgoedkisten beschilderd met het geboortekaartje. Deze producten heb je misschien weleens op Facebook voorbij zien komen of bij het vvv-kantoor. Anders kijk maar eens op de website https://www.enjeedecoraties.nl

Dinsdag 11 april gaan we ons eigen design maken voor een keuken/gebruiksproduct. Hierdoor krijg je een uniek product wat nergens te koop is en wat je zelf ontworpen hebt.

We gaan heel laagdrempelig, iedereen kan het, een kleurplaat kleuren en Nellie zorgt daarna dat die op een product naar keuze gedrukt wordt. Voor onze avond hebben we een kleine selectie gemaakt uit de vele mogelijkheden.

De producten waar je uit kunt kiezen zijn: een glazen snijplank (20×28 cm), een zeeppompje, 3 theetipjes (schaaltjes voor theezakje op te zetten), 4 onderzetters of 2 theetipjes en 2 onderzetters. Zie onderstaande afbeeldingen van de producten.

Je mag zelf een tekening uitkiezen die je graag op je product gedrukt wilt hebben. Uit de volgende tekeningen kan gekozen worden:

Tekeningen als van Blond Amsterdam; Tekeningen van bloemen, bloemen in een vaas, of met een vogel; of tekeningen van de zogenaamde dikke dames.

Al deze bovenstaande tekeningen kunnen overal op gedrukt worden. Maar voor de glazen snijplank is ook nog een extra keuze: Het Egchels sjnieplenkske.

Let op deze kan dus alleen op de snijplank, niet op de andere producten!

Op de avond van de 11e kleur je de tekening naar eigen smaak in. Nellie neemt deze mee en zorgt dat ze op jou gekozen product gedrukt wordt. Dit houdt in dat je je eindproduct pas later krijgt, niet op de avond zelf. Het bestuur gaat ervoor zorgen dat ieder zijn product thuis bezorgt krijgt.

Voor deze kans om een uniek designers product te maken, vragen wij een eigen bijdrage van €10,- voor de leden, voor niet-leden vragen we een bijdrage van €15,-.

Bij je opgave willen we graag weten welk product je kiest. Aangezien voor deze avond weer geldt betalen=opgegeven, vragen we je niet alleen je voor- en achternaam te vermelden bij de overboeking, maar ook in de omschrijving erbij te zetten wat je keuze is. Bij de omschrijving komt dan bijvoorbeeld Pipi Langkous snijplank te staan.

Nogmaals de keuze: snijplank, zeeppompje, theetipjes, onderzetters of tipjes + onderzetters.

Dinsdag 14 maart 2023 Keuzes rond het afscheid van het leven:

Afgelopen dinsdagavond hadden we samen met de K.B.O

een informatieve avond rond het afscheid van het leven.

Fien Bos kwam samen met haar dochter veel informatie geven over de mogelijkheden bij het definitieve afscheid. Van begraven, crematie tot de koffietafel, alles kwam ter sprake.

Het was erg interessant en ze had nog wat goede websites voor ons .

Die staan hier bij het artikel.

Na de pauze nam Marlies de Bruijn, notaris te Nederweert, de avond over.

Zij nam ons mee in de notariële wereld rond de afwikkeling van de nalatenschap, zoals bijv. de verdeling en testamenten.

Het was een zeer interessante avond waar we weer veel van hebben opgestoken.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 14 maart 2023 Keuzes rond het afscheid van het leven:

Dinsdag 14 maart organiseren wij van EVA en de KBO van Egchel weer een gezamenlijke avond. Als onderwerp hebben we dit keer de keuzes die gemaakt kunnen worden rond het afscheid van het leven. Dit is een onderwerp dat we liever zo lang mogelijk uitstellen, maar het is ook iets waar niemand aan ontkomt. Soms komt het afscheid onverwacht, maar altijd ongewenst. En dan is het toch fijn als het allemaal goed geregeld is. Maar wat kan er allemaal tegenwoordig? Wat houdt het in? En wat kun of moet je van te voren al geregeld hebben? Zo zijn er vele vragen te bedenken.

Om wat inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we 2 sprekers gevonden die ons hierbij kunnen helpen. Fien Bos van Fien Bos uitvaartzorg en onze voorzitster Marlies Vestjens, in haar functie als notaris van Notariskantoor Nederweert, zullen ons vanuit hun vakgebied meenemen in deze materie.

Fien Bos gaat ons vertellen wat de mogelijkheden zijn bij het definitieve afscheid. Vanuit haar werk als uitvaartverzorgster is zij zeer goed op de hoogte van alle de mogelijkheden. Veel zeggend is het motto van haar bedrijf: Samen zorgen voor een persoonlijk afscheid.

Na de pauze zal Marlies het woord overnemen. Zij neemt ons mee in de notariële wereld rond de afwikkeling van de nalatenschap. Hoe zit het de verdeling en testamenten, enz.

Beiden dames zijn dermate toegewijd aan hun werk, dat ze zo hele avonden kunnen vullen, maar we zullen vragen of ze het ieder tot een uurtje kunnen beperken. De beperkte tijd maakt ook dat het niet mogelijk zal zijn om diep om persoonlijke vragen in te gaan. Hiervoor adviseren wij je om zelf op een ander moment contact op te nemen met Fien of Marlies.

De dames staan open voor suggesties uit het publiek, als je nu reeds een vraag of onderwerp hebt, waar je graag meer over wilt weten, dan kun je dit vast doormailen naar ons via evaegchel@gmail.com . Dan zorgen wij ervoor dat deze suggesties bij de juiste persoon terecht komen.

De avond begint om 19.30 uur in ’t Erf.

Deze avond is voor leden van EVA of de KBO van Egchel gratis. Voor niet-leden vragen we een eigen bijdrage € 2,00. Voor heren die lid zijn van de KBO van Egchel is de avond dus ook gratis. Partners van EVA leden of andere geïnteresseerde zijn ook welkom, maar dienen wel de €2,00 eigen bijdrage te betalen.

Koffie, thee en andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgave uiterlijk 7 maart. Opgeven bij voorkeur via de mail: evaegchel@gmail.com of via het opgave strookje van de KBO dat onderaan de KBO nieuwsbrief van maart 2023 zit.

Voor niet-leden ook opgeven via de mail en je betaling dient voor 7 maart bijgeschreven te zijn op rekeningnummer nl74rabo0120792435 tnv EVA. Vermeld bij de betaling duidelijk je voor- en achternaam + afscheid.

Wij benadrukken nogmaals het belang van tijdig opgeven, niet alleen voor degene die de avond verzorgd, maar ook voor ’t Erf om een goede indeling te kunnen maken.

We hopen vele van jullie op dinsdag 14 maart om 19.30 uur in ’t Erf te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA en KBO Egchel

Jaarvergadering E.V.A. 14 februari 2023

Afgelopen dinsdagavond hebben we de jaarvergadering van E.V.A. gehad er waren 57 leden aanwezig. Zo had E.V.A. dit jaar 3 jubilarissen dat waren:
Sybille Selen 40 jaar lid
Corry Joosten 50 jaar lid
Marietje Tielen 60 jaar lid
Zij kregen allen een mooi aandenken van hout en een bloemetje.
Allen van harte gefeliciteerd.
Na de vergadering maakten we groepjes en gingen we sjoelen; er werd enthousiast gesjoeld.
En de winnaars van ieder groepje kreeg een doosje chocolade.
Zo werd de avond weer mooi afgesloten.

UITNODIGING JAARVERGADERING

Hierbij nodigen wij je van harte uit voor de jaarvergadering van EVA.

Deze vindt plaats op dinsdag 14 februari 2023 om 19.30 uur in gemeenschapshuis ’t Erf.

AGENDA

 1. Opening
 2. Mededelingen van huishoudelijke aard
 3. Notulen jaarvergadering 22 maart 2022.
 4. Jaarverslag activiteiten
 5. Financiën 2022
 6. Donaties
 7. Bestuursverkiezing: Herkiesbaar Elisa de Kroon
 8. Huldiging jubilarissen
  40 jaar Sybille Selen
  50 jaar Corry Joosten
  60 jaar Marietje Tielen                                                                                            
 9. Rondvraag
 10. Sluiting

 

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten, bij binnenkomst is er op kosten van de EVA koffie of thee met een lekker stuk vlaai. Na het officiële gedeelte is het tijd voor een gezellig samenzijn, waarbij we in een mini sjoel-toernooi uitgaan maken wie de Sjoelkampioenen van EVA 2023 zijn! Hierbij wordt ook nog rondgegaan met een lekkere bittergarnituur.

 Graag vóór 7 februari doormailen of je wel of niet naar de jaarvergadering komt.

Eva ontvangt dus graag van alle leden een aan- of afmelding, dus ook een bericht als je niet komt!

 Verder willen wij jullie aandacht vragen voor de invulling van het bestuur. Wij zijn nu met een gezellig bestuur van 5 dames en krijgen het aardig geregeld, (al zeggen we het zelf). Maar in 2024 zit er helaas voor 2 van onze Toppers de termijn van 9 jaar alweer op. Daarom zijn we opzoek naar 2 nieuwe Toppers!
Onze mooie vereniging is afgelopen jaar gegroeid naar 125 leden, de activiteiten worden goed bezocht en ook goed beoordeeld. Dit willen we niet zoals in de Grashoek laten eindigen…. 100 leden, maar geen bestuur en daardoor geen vereniging meer. Dus denk er eens over na!

Wat houdt het nu in, deelnemen aan het bestuur van EVA?
Met 5 dames bedenken en organiseren wij de activiteiten voor de EVA en regelen de ledenadministratie, financiën ed. De activiteiten zijn 1 x per maand, maar ook als bestuurslid ben je niet verplicht naar alle activiteiten te komen. Om het te organiseren komen we met het bestuur 5 of 6 keer per jaar bij elkaar. Tijdens deze informele gezellige vergaderingen bij de bestuursleden thuis, bedenken we wat we gaan doen en worden de taken onderling verdeeld. We helpen elkaar en vullen elkaar aan waar nodig.

Als je overweegt of het bestuur iets voor jou is, neem dan even contact met 1 van de huidige bestuursleden op of mail naar evaegchel@gmail.com . Het is ook mogelijk om een keer een bestuursvergadering bij te wonen, zodat je kunt ervaren hoe dat is. We horen graag van je!

 Niet vergeten even te laten weten of je wel of niet bij de jaarvergadering van dinsdag 14 februari as bent!

 Wij hopen op een grote opkomst.

 Met vriendelijke groet,

Bestuur EVA Egchel

Kienavond EVA dinsdag 10 januari 19.30 uur

Afgelopen dinsdagavond startte we het nieuwe jaar weer met de traditionele kienavond.
Het was volle bak in het erf en er werd vol op gekiend. Iedereen kreeg bij binnenkomst ook 1 consumptie voor op het nieuwe jaar te proosten. Er waren leuke prijzen, deze ware mede te danken aan:
De Gruntehoof, Bakkerij ‘t Bolke, Gommans Flowers, Pets en More Panningen en Willemien Korten (imker)
Alle sponsors bedankt!!
Het was weer een gezellige Kienavond

Kienen dinsdag 10 januari 19.30 uur

Ja, ja we gaan weer KIENEN!
Nu eindelijk weer als onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst.

Bij binnenkomst kun je bij het bestuur melden. Dan krijg je, naast je kienkaart, ook 1 consumptiemuntje om samen te kunnen proosten op het nieuwe jaar.

Op dinsdag 10 januari 2023 as om 19.30 uur liggen de kienkaarten en prachtige prijzen klaar in ’t Erf.

Voor maar €7,- voor de leden en voor niet-leden €10,- heb je al een kienkaart en maak je kans op de mooie prijzen.

Je kunt je aanmelden voor deze avond door de €7,- (of €10) voor 5 januari as over te maken op onze bankrekening ovv je voor- en achternaam en kienen,
IBANnr NL74RABO0120792435 tnv EVA

Omdat wij de kaarten hergebruiken, vragen we je iets van fiches of muntjes of iets dergelijks mee te brengen om de nummers af te dekken.
(ongeveer met een doorsnede van 1-2 cm en 70-90 stuks)

Kerstavond E.V.A 13 december 2022

Afgelopen dinsdag avond hadden we de laatste E.V.A bijeenkomst voor dit jaar.
We sluiten het jaar altijd af met een kerstavond en dit keer stond die in het teken van dobbelen met pakjes.
Bij binnenkomst kreeg je kerstbrood met koffie of thee en werd er een lootje getrokken, dit lootje
bepaalde bij welke groep je kwam. Zo werd alles goed gemixt.
Het dobbelen ging in rondes en tussendoor werd er rond gegaan met hapjes van Mat Thiesen,
die waren heerlijk !!
Het was weer een gezellige avond en er werd meer dan genoeg gelachen. De avond was weer zeer geslaagd en iedereen kreeg een leuk cadeautje om mee naar huis te nemen. Leuk om te zien hoeveel verschillende cadeautjes er gekocht waren.
Wij wensen iedereen namens E.V.A Egchel hele fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2023 !!!

Dinsdag 13 december 2022:

 Het jaar loopt alweer bijna op zijn einde. Ook met de EVA willen we dit jaar afsluiten met een gezellig samenzijn. Daarom nodigen wij jullie allen uit voor dinsdag 13 december om samen de kerst te vieren.

 Voor de feestelijke invulling beginnen we de avond met koffie of thee met kerstbrood. En daarna zullen er tijdens deze feestavond heerlijke hapjes van Mat Thiesen geserveerd worden. De hapjes en 2 kopjes koffie of thee met het kerstbrood per persoon zijn voor rekening van EVA. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

 Bij een feestavond horen natuurlijk ook cadeautjes om mensen blij te maken. Wat is er nu mooier een cadeautje krijgen of een cadeautje geven? Omdat we niet kunnen kiezen, gaan we beiden doen.

We vragen iedere deelneemster van deze avond een kleinigheidje ter waarde van €5,- ingepakt mee te brengen. Wat dat presentje moet zijn, mag je zelf weten. Bedenk iets waar je zelf of een ander blij van zou kunnen worden. Als het maar ongeveer €5,- kost, dan krijgt en geeft iedereen evenveel. Pak het mooi in en neem het mee.

Met deze presentjes gaan we een dobbelspel spelen. Gezelligheid gegarandeerd!

 We beginnen deze avond om 19.30 uur in ’t Erf.  

 Opgave via de mail uiterlijk 1 december!  Het opgeven is belangrijk voor het bestellen van de juiste hoeveelheid hapjes. Als je je niet opgegeven hebt, maar toch komt, betekent dit dat we niet genoeg hapjes hebben.

 Hopelijk zien we vele van jullie op dinsdag 13 december!

 Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA

Verkeers-theorieles EVA 11 okt.

Afgelopen dinsdagavond hadden we een gezamenlijke avond samen met de KBO.
Hier kwam Frank Schers rijles instructeur bij Ruud Teeuwen ons een avondje bijspijkeren over de huidige verkeersregels.
Naar aanleiding van 50 vragen die we eerst moesten beantwoorden, en daarna uitleg werd gegeven.
Kwamen er leuke discussies op gang.
Het was een fijne opfrissing voor vele van ons, want het was toch wel een tijdje geleden dat de laatste onder ons een theorieles hadden gehad.
Het was een geslaagde avond !!
( al waren er veel gezakt).

Hallo allemaal,

het is weer de tijd van de steun-acties! Aangezien alles duurder wordt, kunnen wij als vereniging ook wel wat steun gebruiken, zodat we de kosten voor de leden zo laag mogelijk kunnen houden.

Hiervoor is er de Spek de kas actie van Jumbo Panningen. Bij de Jumbo ontvangt iedere klant bij € 15,- aan boodschappen een voucher met daarop een unieke code t.w.v. €0,15. De vouchers kun je zelf online verzilveren via www.vuldekas.nl/jumbopanningen of inleveren in de boxen in de winkel. Hoe meer codes we krijgen toegewezen, hoe hoger het eindbedrag. Deze actie loopt nog tm zondag 6 november.

Het promo filmpje van EVA Egchel voor de spek de kas actie van Jumbo Panningen #spekdekas #jumboPanningen:       Klik Hier

Wel geluid aanzetten.

Rabo ClubSupport

Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving

Van de Rabobank is er de Rabo Clubsupport actie. Als je lid bent van de Rabobank mag je op 3 clubs stemmen die je wilt steunen. https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport
Deze actie loopt nog tot 24 september!

Ontspanningsavond EVA 13-9-22:

Afgelopen dinsdag avond hadden we een ontspanningsavond van EVA.
Er zijn 5 groepen gemaakt van ieder 7 personen. Met een doorwisselsysteem kwam je elke keer bij een andere zaal uit, waar een manier van ontspanning werd aangeboden.

Zo hadden we:
Patricia Maessen die vertelde over haar werkwijze en praktijk www.happy-nez.nl . Zij gaf een mooie bloemlezing.
Ine Laurijsen werkt veel met meditatie in haar praktijk www.li-belle.nl . Zij heeft ons met kleine voorbeeldjes de kracht van meditatie laten ervaren.
Willy Tielen deed een yogasessie.
Nellie Brouwer deed een interessante klankschalen sessie en wist ons veel te vertellen over dit onderwerp.

 

En Carmen Rutten en Fiene Joosten hebben ons verteld over de wellness producten van de Prowin. Daarbij kregen we een heerlijke handmassage.
Het was een zeer rustgevende geslaagde avond, waarna iedereen zen naar huis ging.

Hopelijk zien we vele van jullie op dinsdag 13 september!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA

Kienavond E.V.A 12-7-22

Dit jaar hadden we een zomerkien avond georganiseerd
I.v.m. corona had deze niet kunnen plaats vinden in Januari.
We gaven er een extra zomers tintje aan er werd een Hawaï slinger omgehangen en een brilletje opgezet.
Zelfs de prijzen waren aan gepast.
We willen de sponsors even bedanken voor hun sponsoring:
Gommans Flowers
Ron Peeters
Bakkerij Jacobs
Fam vd Kroon
Wijnen square crops
Vleismeule
Kaas&Zo Kepél
Fam Swinkels
Stroopfabriek Frutesse
Het was een gezellige avond en menigeen ging met een prijsje naar huis.

Zomerkienen dinsdag 12 juli 19.30 uur

Eindelijk gaan we weer KIENEN!
Normaal doen we dit in januari als onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, maar met de Corona heeft het alweer een paar jaar niet door kunnen gaan.
Daarom hebben we het dit jaar expres pas in juli op het programma gezet. Nu niet als nieuwjaarsbijeenkomst, maar als zomer-kienen!
Dus zomeroutfit uit de kast, trek je Hawaï-shirt aan, doe bloemen in je haar, zet je zonnebril op en kom kienen!

Op dinsdag 12 juli as om 19.30 uur liggen de kienkaarten en prachtige prijzen klaar in ’t Erf. Let op: aanvangstijd 19.30 uur ipv 20.00 uur!

Aangezien alles duurder is geworden, hebben wij de prijs voor de kaarten iets moeten verhogen naar €7,- voor de leden. Voor niet-leden kost een kaart €10,-.

Je kunt je aanmelden voor deze avond door de €7,- (of €10) voor 8 juli as over te maken op onze bankrekening ovv je voor- en achternaam en kienen,
IBANnr NL74RABO0120792435 tnv EVA

Omdat wij de kaarten hergebruiken, vragen we je iets van fiches of muntjes of iets dergelijks mee te brengen om de nummers af te dekken.
(ongeveer met een doorsnede van 1-2 cm en 70-90 stuks)

Wij hebben er zin! Hopelijk jullie ook.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA

Dinsdag 28 juni 2022:

Wandeling E.V.A 28-6-22

Afgelopen dinsdag hebben we een mooie wandeling gemaakt met een gids van het I.V.N Peter Maessen.
We vertrokken rond 13.15 met de fiets vanuit Egchel naar de 7de hemel in Grashoek.
Van daar uit gingen we met Peter Maessen wandelen over het struinpad.
Dit was een erg mooie route waar we veel informatie kregen over de natuur.
De wandeling was 6.5 km en daarna kregen we bij de 7de Hemel koffie of thee met een stukje cake.
En rond de klok van 16.30 gingen we met de fiets weer richting Egchel.
Het was weer een geslaagde middag .

Dinsdag 28 juni 2022:

Dinsdag 28 juni gaan we onze benen strekken tijdens een mooie wandeling op het Struinpad in de Grashoek. Tijdens de wandeling worden we begeleid door Peter Maessen, gids van het IVN. Hij zal ons wijzen op alle bijzonderheden in het gebied. De wandeltocht heeft een lengte van 6,5 km.

We beginnen en eindigen de tocht bij Pluk en Theetuin In de 7e hemel. Hier staat na afloop van de tocht koffie en thee en een plakje cake voor ons klaar.

In de zevende hemel
Pluk en Theetuin Limburg
Belgenhoek 7
5985 NJ Grashoek

We willen vanuit Egchel gezamenlijk op de fiets naar de Grashoek gaan. We vertrekken om 13.15 uur bij ’t Erf.

Misschien zijn er mensen die liever met de auto naar de Grashoek gaan, wellicht ivm de tijd of omdat het fietsen misschien iets te veel van het goede is in combinatie met de wandeling van 6,5 km. Dit is natuurlijk ook mogelijk. Zij mogen op eigen gelegenheid naar de Grashoek gaan, maar moeten dit wel even via de mail doorgeven. Anders staat de rest voor niets te wachten.
Zorg dan dat je iets voor 14.00 uur bij de 7de hemel in de Grashoek bent, want om 14.00 uur starten we met de wandeling.

De eigen bijdrage voor deze activiteit is € 2,50 voor de leden en €3,00 voor niet-leden.

Opgave uiterlijk 20 juni. Betalen is opgeven. Tenzij je met de auto gaat, dan ook even mailen!

Dit betekent dat je betaling uiterlijk op 20 juni moet zijn bijgeschreven op ons rekeningnummer nl74rabo0120792435 tnv EVA. Vermeld bij de betaling duidelijk je voor- en achternaam + wandeling.

Mocht het onverhoopt heel slecht weer zijn, dan gaat de tocht niet door. Dit laten wij dan zo snel mogelijk weten, dus hou dan die dag je mail in de gate!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA

Uitstapje E.V.A Egchel Nijmegen 17 mei 2022

Afgelopen dinsdag zijn we met 33 dames van E.V.A naar de mooie stad Nijmegen geweest.
‘S morgens om half 9 stond de bus van Roetje Ghielen al klaar bij de kerk in Egchel.
Na een voorspoedige heenreis kwamen we om half 11 aan in Nijmegen waar we met zijn allen een kop koffie of thee met lekkere appeltaart kregen.
Om 11 uur hadden we een mooie stadswandeling met een gids zo zagen we Nijmegen ook eens van een andere kant.
Rond half 1 was de stadswandeling klaar en mocht iedereen de middag zelf invullen met lekker lunchen, terrasje en shoppen was de middag zo om.
En om 1700 uur stond de bus weer klaar om richting Egchel te gaan
Het was een hele mooie dag met heel mooi weer !!

Uitstapje E.V.A Egchel Nijmegen 17 mei 2022

Afgelopen dinsdag zijn we met 33 dames van E.V.A naar de mooie stad Nijmegen geweest.
‘S morgens om half 9 stond de bus van Roetje Ghielen al klaar bij de kerk in Egchel.
Na een voorspoedige heenreis kwamen we om half 11 aan in Nijmegen waar we met zijn allen een kop koffie of thee met lekkere appeltaart kregen.
Om 11 uur hadden we een mooie stadswandeling met een gids zo zagen we Nijmegen ook eens van een andere kant.
Rond half 1 was de stadswandeling klaar en mocht iedereen de middag zelf invullen met lekker lunchen, terrasje en shoppen was de middag zo om.
En om 1700 uur stond de bus weer klaar om richting Egchel te gaan
Het was een hele mooie dag met heel mooi weer !!

Busuitstapje naar Nijmegen dinsdag 17 mei 2022

We gaan voor 3 maal is scheepsrecht. Nu het uitje naar Nijmegen voor het 3e jaar op het programma staat, lijkt het er dan eindelijk echt van te gaan komen!

We vertrekken dinsdag 17 mei om 8.35 uur vanaf de kerk aan de Jacobusstraat in Egchel met de bus naar Nijmegen.

 

De verwachting is dat we dan om 10.00-10.15 uur in Nijmegen aan komen bij Restaurant De Waagh. Hier worden we ontvangen met koffie of thee met een stukje gebak. Dit is midden in het centrum van Nijmegen.
Om 11.00 uur hebben we vanaf dit restaurant een historische stadswandeling onder leiding van een gids gepland. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Daarna mag je je tijd zelf vrij besteden tot 17.00 uur.
Om 17.00 uur verzamelen we ons voor de terugreis.
We verwachten rond 18.30 uur weer terug te zijn in Egchel.

Voor degene die de stadswandeling niet zien zitten, is het ook mogelijk deze over te slaan. Dan heb je na de koffie al de tijd voor jezelf.

Voor deze aantrekkelijke dag vragen we een eigen bijdrage van €20,00 per persoon.

Als je dit uitje niet wilt missen, mag je de eigen bijdrage voor 1 mei as over maken op onze bankrekening ovv je naam en busuitje.
IBANnr NL74RABO0120792435
Daarnaast ook graag via de mail je opgave doen en daarbij vermelden of je wel of niet met de stadswandeling mee wilt. Voor de stadswandeling moeten we
weten hoeveel personen er mee lopen, zodat we weten hoeveel gidsen we nodig hebben. De mail ook voor 1 mei aub.

Wij verheugen ons al op een gezellige dag! Hopelijk jullie ook.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van EVA

Jaarvergadering EVA 22 maart ’22

Afgelopen dinsdagavond was er de jaarvergadering van EVA. De financiën, donaties, mededelingen en jaarverslag werden doorgenomen. Marlies Vestjens heeft zich herkiesbaar gesteld en iedereen vond dit prima.
We hadden ook leden met een 40 jarig jubileum, dat waren:
– An Beurskens
– Thea Bongers
– Leonie Gommans
– Nel Manders
We hadden ook een unicum, dat was To Korsten, zij is 70 jaar lid. Zij werd in het bijzijn van haar familie in het zonnetje gezet door EVA en burgemeester Delissen, die een prachtig woordje had voorbereid via een videoboodschap.
Tot slot hadden we de zanggroep Kazoo uit Heythuysen onder leiding van Pieter Steenvoorden, die sloten de avond mooi af.

Lezing Inge Ebisch gynaecoloog 2 november 2021 Dinsdagavond 2 november hebben we een lezing gehad van Inge Ebisch, gynaecoloog in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen met als specialisatie oncologie.

Naar aanleiding van vragen van leden had Inge een avond in elkaar gezet.
Er kwamen van vele mensen vragen over overgangsklachten, suikerziekte in zwangerschap, verzakkingen en urine verlies, van alles kwam ter sprake.

In haar presentatie heeft ze verschillende websites genoemd, waar betrouwbare goede informatie te
vinden is. Zoals afgesproken vermelden we die hier ook nog even, zodat iedereen die kan bekijken:
• Voor informatie over verzakkingen en de bekkenbodem: Klik Hier Op deze site kun je ook de posters vinden over hoe je goed plassen kunt leren en op de juiste manier poepen doe je zo;

• Meer informatie over nachtelijk plassen: Klik Hier

• Over de overgang: Klik Hier 

 

Het was een zeer interessante avond

Top gedaan Inge, bedankt voor de vele informatie !

12 oktober 2021 informatieve avond door Gertie Essers “Good Gemood”

Afgelopen dinsdag avond hadden we van EVA een lezing en tevens een interactieve
avond van Gertie Essers.
De avond stond in het teken van RGM (de Ronnie Gardiner Methode ) een hersentraining op muziek.
De training is voor jong en oud en wordt zowel toegepast in verzorgings tehuizen als op scholen.
Het waren ritmische bewegingen op muziek aan de hand van symbolen.
Met handen en voeten en leuke muziek ging er zeker wel eens wat fout.
De avond werd afgesloten met een relax muziekje, en we gingen allemaal “Good Gemood”
naar huis.

Jaarvergadering EVA 28 september 2021 in ’t Erf

Op 28 september 2021 hebben wij onze, als gevolg van corona uitgestelde, jaarvergadering gehad.
We ontvingen dit jaar 41 leden voor de jaarvergadering, waaronder 2 jubilarissen, en 1 introducee.

Onze jubilarissen
Tijdens het officiële gedeelte van de vergadering werden onze 2 jubilarissen met een persoonlijk woordje en attenties in het zonnetje gezet.
Resie Kempen, als ambassadeur van de Rabobank, was helaas verhinderd, maar zij had wel gezorgd voor een attentie voor de jubilarissen.
Dit jaar 2 jubilarissen Nes Henderikx en Frida Delissen. Zij zijn allebei 50 jaar lid.

Bestuurswijzigingen
Christel Schroyen heeft aangegeven na 3 jaar af te treden als bestuurslid en ook voor Corry Joosten is na 3 keer een bestuurstermijn van 3 jaar haar bestuursperiode einde. Corry en Christel nogmaals ontzettend bedankt voor jullie inzet!
Claudia Doensen, Ellen Gommans en Jacqueline Gielen zijn alle 3 voor een periode van 3 jaar herkozen als bestuurslid. Elisa de Kroon is gekozen als secretaris.

Na het officiële gedeelte geen optreden maar een tombola. Onder het genot van een drankje en hapje werd de avond gezellig afgesloten.

Creatieve avond 14 september 2021

Na een lange tijd mochten we dinsdagavond weer gezellig bij elkaar komen van EVA.

Iedereen had er zin in en we gingen van start met een workshop van Rose-Cottage uit Kessel.

Onder leiding van Lian en Wil zou dat helemaal goed komen.

We gingen een krans maken van natuurlijke producten.

Met mos , appeltjes , hop, hortensia en nog veel meer werden er mooie creaties gemaakt.

De avond was zeer geslaagd!!

En iedereen ging met een mooie krans naar huis

Eva avondwandeling

Afgelopen dinsdagavond 6 juli hebben we na lange tijd weer een EVA activiteit gehad.

De avondwandeling altijd heel gezellig en dit keer ging de wandeling om Egchel heen.

Een km of 5 heerlijk wandelen en daarna lekker een kopje

koffie met vlaai bij Mientjeshof

We hebben weer heerlijk genoten en het was een zeer geslaagde avond.

Beste leden,
Als gevolg van alle maatregelen die de overheid neemt, om verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen te gaan, vinden we als bestuur van EVA dat we nog voorzichtig moeten zijn. Helaas kan de geplande fietstocht in juni daarom niet doorgaan.  
De geplande activiteiten voor na de zomer blijven vooralsnog staan. Deze gaan dan door in aangepaste vorm, afhankelijk van hoe de wereld er dan uitziet. 
Natuurlijk missen we allemaal de gezellige avonden en uitjes van EVA en hopen van harte dat we na de zomervakantie weer op kunnen starten.  
Met vriendelijke groet,
namens bestuur EVA

Jaarvergadering EVA 11 februari 2020 in ’t Erf
We ontvingen dit jaar 51 leden voor de jaarvergadering, waaronder 8 jubilarissen.
Tijdens het officiële gedeelte van de vergadering werden onze jubilarissen met een persoonlijk woordje en attenties in het zonnetje gezet.
Ook Resie Kempen, als ambassadeur van de Rabobank was aanwezig om alle jubilarissen een attentie aan te bieden.

Onze jubilarissen
Henriëtte Teeuwen-Joosten en Til Verlinden-v.d Pas zijn allebei 50 jaar lid.
Wilma Tielen-Gerritzen is 40 jaar lid.
Mia Peeters->Colberts, Coos de Bruijn-Stoops, Jacqueline Gielen-Wulms, Willy v.d Mortel-Tielen en Diny Arts-Vrenssen zijn 25 jaar lid.

 

Bestuurswijzigingen
Dit jaar hadden we geen herkiesbare bestuursleden. Wel konden wel een nieuw bestuurslid verwelkomen, Elisa De Kroon.
Dit jaar was het voor Gert Swinkels het laatste jaar als voorzitster. Gert is in totaal 9 jaar bestuurslid geweest, waaronder 4 jaar als voorzitster. Gert hartstikke bedankt voor je inzet in al die jaren.

Marlies Vestjens gaat de voorzittershamer van Gert overnemen. Marlies veel succes!

Na het officiële gedeelte kwam er nog een optreden van Mannenwerk uit Kessel. Dit was erg leuk. Onder het genot van een drankje werd de avond gezellig afgesloten.

Voorgaande jaren van EVA Egchel: In PDF

 

ytics -->