De vorige week kwam er een melding dat er bij de haag van de Belevingstuin aan school grasaren zouden staan. Ben er gaan kijken, en heb ze zo goed mogelijk proberen te verwijderen. Kreeg hierbij ook hulp van Ernes en Chris. Toen ik naar huis fietste, zag ik dar er voor de school met name bij de kleding container er echt veel stonden. Heb hiervan melding gemaakt bij de gemeente.

Het probleem van grasaren is dat ze weerhaakjes hebben. Dit zijn lange stekels die uit de aar steken. Door deze weerhaakjes kunnen de zaden gemakkelijk in de vacht van huisdieren komen. Door de weerhaakjes  kan een grasaar maar een kant op, dieper richting huid. In de huid aangekomen gaat dit ontsteken en kan alleen dan door een dierenarts verwijderd worden. Heb met een hondenliefhebber gesproken; en was hiermee al enkele malen bij een dierenarts geweest.

Voor meer informatie:  Klik Hier

 

Afgelopen dinsdag zag ik dat er door de gemeente, rondom de bomen en bij de container gemaaid was, maar er stonden er nog verschillende grasaren, waar ze met de maaier niet bij konden. Hiervoor hebben ze Vaessen Maasbree (Klik Hier) gevraagd om de grasaren te komen verbranden. Het mag duidelijk zijn dat waar auto’s staan het verwijderen van grasaren met een maaier of brander niet mogelijk is. Dus blijf zeker met honden hiervoor opletten.

 

ytics -->