Het Ommetje Egchel

Egchel is een wandelroute rijker. Je kunt nu een heerlijk rondje wandelen door de prachtige natuur aan de rand van Egchel. De brug over de Egchelbeek verbindt De Horsten met de Rongvenweg.

Het Ommetje Egchel, een pad van 3 kilometer lang in de natuur, is geopend op zondag 6 juni 2021. Tijdens de opening konden de bezoekers worden geschminkt en oranje spullen uitzoeken om aan te trekken, om vervolgens met een grote lijst op de foto te gaan. “We wilden op een leuke creatieve manier foto’s maken ter herinnering aan de opening”, zegt Patrick van ‘t Hooft, secretaris van Dorpsoverleg Egchel. Voor de foto’s Klik Hier

Piet Delissen, tevens van het Dorpsoverleg Egchel, legt uit dat het project Ommetje Egchel een jaar of drie heeft geduurd. “De gedachte is ontstaan tijdens de ontwikkeling van het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG)”, zegt Delissen. “Dus in samenspraak met de gemeente. De vraag ontstond: wat zouden we extra voor dit gebied kunnen betekenen? En toen is het idee voor het Ommetje Egchel ontstaan.” Inwoners van Egchel kunnen via dit pad een directe verbinding leggen met de natuur. Het is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Egchel, voor een ommetje van een kilometer of 3. Maar het pad is ook toegevoegd aan de knopenlopen, daar is het nu ook een fundamenteel onderdeel van de nummering.”

ytics -->