Antoon is geboren op 4-1-1963 in Prinsenbeek en Karin op 6-7-1963 in Heel. Ze zijn getrouwd in het jaar 1990 en samen hebben ze vier kinderen, te weten Christian (19 jaar) , Bertri (18 jaar) , Ruth (16 jaar) en Tom (13 jaar).
Sinds oktober 2010 wonen ze op de Muldersweg en hebben hun bedrijf De Vleismeule op de Rector Thomassenstraat 28.
Na de lagere school is Antoon naar de Biologische school in Panningen gegaan en daarna naar de Praktijkschool Horst (rundvee- en varkenshouderij). Karin heeft als vervolgopleiding de Havo in Horn doorlopen en vervolgens MBO VZ voor gezins- en bejaardenverzorgster.
Beroep Antoon:
Ik ben begonnen als melkveehouder samen met mijn broer Johan op de Boerderijweg in Neer. Na een tijd verkochten we vleespakketjes in de winkel aan de Boerderijweg en sinds 2010 op de huidige lokatie in het centrum van Egchel.
Beroep Karin:
Ik ben begonnen als bejaardenverzorgster in Echt. Ook heb ik datzelfde beroep uitgeoefend in Horn, Heythuysen en tenslotte in het Vincent de Paul zorgcentrum in Panningen. Nu werk ik hoofdzakelijk in de zaak en af en toe als oproepkracht in Vincent de Paul zorgcentrum.

Hobby’s Antoon:
Een van mijn hobby’s is volleybal. Een keer in de week speel ik een partijtje in ’t Erf in Egchel en verder volg ik vooral in de weekenden de volleybalwedstrijden van mijn eigen kinderen. Motorrijden is ook een liefhebberij: samen met mijn vrouw en met mijn oudste dochter Christian toeren we liefst op binnenwegen rustig rond om lekker uit te waaien.
Verder wandel ik graag. In de wintermaanden kan ik ook genieten van een avondje toepen met mijn vrienden. Volgens Karin deel ik ook graag plaagstootjes uit aan mijn kinderen.
Hobby’s Karin:
Volleyen, of liever gezegd : ik sta in het veld (met de bekende veelzeggende lach van Karin) ; ook ik volg de verrichtingen van mijn kinderen op volleybalgebied , ik wandel graag en kan genieten van het motorrijden. Als oproepkracht werken in Vincent de Paul zorgcentrum beschouw ik ook als een van mijn hobby’s.
Waarom zijn jullie overgestapt naar de kom van Egchel ?
We waren altijd al georiënteerd op Egchel (school en verenigingsleven) en wat ook belangrijk was, op deze lokatie zat detailhandel. De kinderen wilden ook graag naar de bebouwde kom (zij hebben altijd ver moeten fietsen door weer en wind ).

Wat voor een bedrijf is de Vleismeule ?

Het is een echt gezinsbedrijf, dat wil zeggen iedereen steekt de handen uit de mouwen. Voor het bedrijf worden vaker dieren geslacht. Het vlees wordt vers vacuüm ingepakt in allerlei hoeveelheden. Een andere tak van ons bedrijf is het verhuren van barbecues en de mogelijkheid voor de klant om alles wat er nodig is hiervoor bij ons te betrekken (te denken valt o.a. het vlees, de rauwkostsalades en het stokbrood. Vermeldenswaardig wat betreft ons bedrijf is verder dat we op het ogenblik een stagiair in dienst hebben (te weten Joep Zeelen ) die ons drie uurtjes in de week goed helpt in de zaak.
Wat is het fijne om zo’n zaak te leiden ?
Je bent zelfstandig, je bent je eigen baas. We zijn altijd samen bezig en er is altijd wel iemand thuis. Verder is het natuurlijk fijn om steeds contact met mensen te hebben.
Hoe zien jullie de toekomst van jullie zaak ?
We doen het op dit moment met veel plezier. We vinden het leuk en het is beslist geen must dat een van de kinderen het straks zal overnemen. Zij moeten doen wat ze zelf leuk vinden en waar ze zich gelukkig bij voelen. Dat is verreweg het voornaamste. We hopen dat we nog wat jaren samen kunnen werken. We zijn ook een keer tevreden. Het is een fijne buurt om te wonen. Het is lekker rustig en de kinderen hebben het ook goed naar hun zin. Wat wil je nog meer !!!
Dit interview werd afgenomen op 31 maart j.l. door Ves Wilms

ytics -->