Danny is geboren op 15 juni 1975 in Mill. Hij is de zoon van Tiny van Katwijk en Roos Willems. Hij heeft 1 zus, nl. Manuela (43 jaar ).
Tessie is geboren op 17 augustus 1976 in Panningen. Zij is de dochter van Jan Kersten en Els Hendricks. Tessie heeft 1 zus, nl. Joyce (33 jaar).
Danny en Tessie zijn getrouwd in het jaar 2002. Zij hebben 3 kinderen nl. Melle (12 jaar), Minke (11 jaar) en Jante (8 jaar). Zij woonden eerst op de Eemsestraat in Panningen en sinds 2011 wonen ze in het ouderlijk huis van Tessie op Hub 17a in Panningen

 

Opleiding:
Danny: Ik ben naar de kleuterschool in Mill gegaan. Op de basisschool ben ik vanaf klas 2 (groep 4) overgestapt van Mill naar Nijmegen. Omdat ik een enorme stotteraar was,moest ik naar een speciale school,die gespecialiseerd was in spraakontwikkeling en spraakproblemen. Dat gaf mij een enorme mentale tik: ten eerste moest ik weg uit mijn vertrouwde omgeving en ten tweede werd ik veel geplaagd vanwege dat gestotter. Na de basisschool ben ik weer teruggestroomd naar het reguliere onderwijs en heb ook in Nijmegen de Mavo gevolgd. Daarna ben ik naar Ede gegaan en heb de opleiding MBO levensmiddelentechnologie gevolgd. Deze opleiding heeft voor mij langer geduurd dan normaal in verband met mijn handbalcarrière (Jong Oranje en het Nederlands team). Verder heb ik diverse scholingen gevolgd, passend bij mijn huidige baan.
Tessie: Ik ben in Egchel naar de kleuter- en basisschool gegaan. We hadden een klasje van 9 kinderen. Ik kijk daar met een goed gevoel op terug. Ik vond dit heel bijzonder en fijn. Onze dochter Minke zit nu in groep 8 en dat is ook zo’n klein gezelschap. Vervolgens heb ik de Havo op het B.B.C. in Panningen doorlopen (iedere keer met de hakken over de sloot; ik was meer van het doen, dan van het leren). Op mijn 17e ben ik op kamers gegaan in Den Bosch. Daar ben ik gaan studeren aan de agrarische lerarenopleiding. In mijn 2e studiejaar moesten we al stage lopen op de Middelbare Tuinbouwschool en de voormalige Biologische school. Ik was dan stagiaire van een docent plantenteelt. Mijn leerlingen waren ongeveer van dezelfde leeftijd als ik. Ik vond dit een erg spannende tijd. In het laatste studiejaar heb ik 3 maanden in Zimbabwe aan mijn afstudeeropdracht gewerkt. Dit was een bijzondere leerervaring om op zo’n Afrikaanse bloemenkwekerij aan de slag te zijn met de plaatselijke bevolking. In 1997 ben ik afgestudeerd. In 1998 heb ik nog 2 jaar biologie bijgeschoold aan de Hogeschool Utrecht. Verder heb ik nog diverse coachopleidingen gevolgd in de laatste 6 jaar.
Beroep:
Danny: Ik ben warehouse manager bij Sousfresh in Venlo. Ik ben verantwoordelijk voor de logistiek, kwaliteit, het keuren en orderpicking van groente en fruit, die wij wereldwijd importeren en de afzet vindt vooral plaats voor 90% naar Duitsland. Het assortiment bestaat uit ongeveer 800 verschillende soorten groenten en fruit. Het leuke van mijn werk is, dat er geen een dag hetzelfde is. Het is echt wel dynamisch: het spel van vraag en aanbod en kwaliteit en tijdigheid.
Sousfresh ondersteunt klanten en bedient hun wenken en verwachtingen ten aanzien van groente en fruit. Waar professionele koks morgen om vragen, leveren wij vandaag nog aan de klant. Binnen het bedrijf zijn we steeds op zoek naar nieuwe smaaksensaties en concepten. We willen 80% toepassing van groenten en 20% vlees of vis.
Tessie: Na de opleiding in Den Bosch ben ik op mijn 21e aan het werk gegaan. Drie dagen per week in het onderwijs (diverse vervangingen in o.a. Echt en Sittard) en 2 dagen per week in het bedrijf van mijn ouders (boomkwekerij Kersten). Na 1 jaar kreeg ik een baan binnen het Broekhin College in Roermond als biologiedocent. Hier werk ik nog steeds. Naast het lesgeven in het vak biologie heb ik in de eerste 10 jaar diverse taken uitgevoerd, waaronder uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen en het mentoraatschap van verschillende klassen. Sinds 2009 ben ik naast docent biologie ook schoolopleider binnen deze school. Alles wat met opleiden te maken heeft, valt zo’n beetje onder mijn taak. Het begeleiden van stagiaires van diverse docentopleidingen (met name Fontys Hogeschool Sittard) en het coachen van nieuwe startende docenten.
Docent zijn is iedere dag anders. Dit maakt het werk erg leuk. Ook het omgaan met de jeugd van tegenwoordig vind ik boeiend. Of het nu een leerling, stagiaire of nieuwe docent betreft, iedereen is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ik vind het bijzonder om te kunnen meekijken in ieders persoonlijke groei en ontwikkeling. Dus ik heb een heerlijk beroep!

Hobby’s:
Danny: Mijn grootste hobby is het opzoeken van de gezelligheid. Dit heb ik van thuis uit meegekregen. Ik ben graag onder de mensen en ik vind het fijn om mensen te leren kennen. Ik zorg graag wel voor gezelligheid, variërend van vakanties met het gezin, uitjes met zijn tweeën,het bezoeken van concert- en theatervoorstellingen met familie en vrienden uit Mill en met regelmaat op stap gaan en een biertje drinken met vrienden.

Mijn grote passie is handbal. Vanaf mijn 7e jaar handbal ik al. Vroeger heb ik ook wel gevoetbald, maar al snel is de definitieve keuze gevallen op handbal. Vanaf mijn 15e ben ik naar Waalwijk (Tachos) gegaan en heb daar direct mijn eredivisiedebuut gemaakt. Hier ben ik 10 jaar geweest.

Hier ben ik in een bepaald jaar uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar en bij verkiezingen voor Nederlands handballer van het jaar ben ik een keer 2e geworden. Op mijn 26e ben ik gaan handballen bij Bevo. Helaas door blessures ben ik na 2 jaar gestopt als actief handballer. Ik viel in een gat. Om een andere invulling aan mijn passie te geven, ben ik in het trainerschap gestapt en ben trainer geworden van Bevo- A-jeugd, Bevo 2 en assistenttrainer van Bevo 1.Toen dit niet meer was te combineren met mijn werk, ben ik achter de schermen gaan werken in de staf van Bevo. Dit houdt nu o.a. in : handbaltechnische zaken, waaronder spelersgesprekken en Hier ben ik in een bepaald jaar uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar en bij verkiezingen voor Nederlands handballer van het jaar ben ik een keer 2e geworden. Op mijn 26e ben ik gaan handballen bij Bevo. Helaas door blessures ben ik na 2 jaar gestopt als actief handballer. Ik viel in een gat. Om een andere invulling aan mijn passie te geven, ben ik in het trainerschap gestapt en ben trainer geworden van Bevo- A-jeugd, Bevo 2 en assistenttrainer van Bevo 1.Toen dit niet meer was te combineren met mijn werk, ben ik achter de schermen gaan werken in de staf van Bevo. Dit houdt nu o.a. in : handbaltechnische zaken, waaronder spelersgesprekken en het aantrekken van nieuwe talentvolle spelers. Daarnaast ben ik nog coach van een zeer talentvol jongensteam Bevo C1. Hierin spelen o.a. Daan Timmermans, Kaan Demerci en onze eigen zoon Melle. Deze 3 jongens maakten vorig schooljaar deel uit van het jongensteam groep 7/8 van I.K.C. De Kemp,dat geschiedenis schreef door in Emmen Nederlands kampioen schoolhandbal te worden. Ook de handbalwedstrijden van onze 2 dochters worden op de voet gevolgd.

Tessie: Na 15 jaar handbal was het met de kinderen niet meer mogelijk om wekelijks in de weekenden competitie te handballen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een hobby, die ik kon uitvoeren op de momenten, dat het mij uitkwam. Dit is hardlopen geworden in combinatie met wekelijkse bezoeken aan de sportschool. Ik doe sinds 6 jaar mee aan de Venloop (halve marathon) in Venlo. Hoogtepunt in mijn hobby was de hele marathon vorig jaar in Düsseldorf. Mijn drive hierin was het goede doel in de vorm van een reischeque bij elkaar rennen voor dochter Cis van lieve vrienden. Het was heel bijzonder om dit te mogen meemaken. Verder besteed ik tijd aan de hobby’s van onze kinderen: het handballen,dansen en het paardrijden.

Gezamenlijke hobby’s:

Samen bezoeken we regelmatig de sporthal, i.v.m. handbalwedstrijden van onze kinderen en de 2- wekelijkse thuiswedstrijden van Bevo- heren 1.

Gezien onze drukke agenda’s, hechten we veel waarde aan de avondjes gewoon gezellig thuis op de bank met de kinderen met kaarsjes en dekentjes en wat lekkers erbij.
Laatste woord:
Ons levensmotto is: Wie goed doet,goed ontmoet.
We leven en genieten bij de dag en hopen dit nog lang te mogen doen.


Dit interview werd afgenomen op 16 december 2015 door Ves Wilms

ytics -->