Toen ik maandagmorgen om 9 uur aanbelde op Pastoor Koningsstraat no. 3, was de familie Gommans net op en het ontbijt stond klaar.

De twee oudste dochters, Noor en Saar, vertelden tijdens dit ontbijt al allerlei nieuwtjes, terwijl dochter Fien zich nog op de achtergrond hield.

Danny is geboren op 11 september 1976. Hij is de zoon van Thei en Nel Gommans van café Manders. Hij heeft nog een zus, Moniek (door de drie kleine meiden tante Mona genoemd). Inge is geboren op 26 februari 1980. Zij is de dochter van Mich en Mariet Ebisch van de Hoekerstraat. Inge heeft nog een jongere zus, Moniek en deze woont samen met haar gezin in Brunei (Zuid-Oost Azië).

Danny en Inge zijn in het jaar 2000 gaan samenwonen in Reuver. In die tijd hadden ze een abonnement op het veer van Kessel naar Reuver , omdat Egchel toch bleef trekken (voetbal, uitgaan en vrienden). Inge vond het wel fijn om in Reuver te wonen, want ze kon dan gemakkelijk op en neer reizen met de trein naar Nijmegen voor de studie bio- medische gezondheidswetenschappen. Ook vonden ze het fijn om in Reuver te wonen, omdat hier een bioscoop was en laat dat nu net een van hun liefhebberijen zijn.

Na enkele jaren zijn ze naar Venray verhuisd. Daarna naar Nijmegen, Den Bosch en toen naar Helden- Dorp. Uiteindelijk zijn ze in 2012 verhuisd naar Egchel (toch weer terug naar de roots). Danny vond het heel speciaal, dat in het nieuwe huis in Egchel de gordijnen stil bleven hangen, zelfs bij storm. In andere huizen was dit wel eens anders, vanwege enkel glas en slecht sluitende deuren en ramen.

Ze hebben 3 prachtige dochters, n.l. Noor (5 jaar), Saar (3 jaar) en Fien ( 9 maanden).

 

Opleiding:

Danny: Na de kleuterschool en de lagere school in Egchel ben ik naar de L.T.S. in Panningen afdeling metaal gegaan. In de tijd van mijn militaire dienst ben ik nog opgeleid voor genie- infanterie (de wederopbouwtroepen) en toen ze eenmaal erachter kwamen , dat ik de zoon van een caféhouder was, heb ik de rest van mijn diensttijd achter de bar gestaan.

Inge: Na de basisschool in Egchel ben ik eerst naar het B.B.C. in Panningen gegaan en heb het V.W.O. afgerond. Hierna ben ik in Nijmegen bio- medische gezondheidswetenschappen gaan studeren. Na vier jaar heb ik 1 jaar gewerkt als wetenschapper en in dat jaar ben ik begonnen aan een promotie- onderzoek. Hierna heb ik toch besloten om geneeskunde te gaan studeren. Dit was voor vier jaar. Tijdens mijn studie heb ik mijn promotie- onderzoek afgerond. Een paar maanden later was ik ook klaar met geneeskunde en ben begonnen te werken als arts- assistent niet in opleiding in Tilburg. Acht maanden later kreeg ik een opleidingsplek voor gynaecologe. Deze studie duurt zes jaar en in juni 2015 ben ik hiermee klaar.

Vroeger heb ik vaker tegen mijn moeder gezegd: ik wil nooit arts worden. Dat lijkt mij helemaal niet leuk; allemaal die mensen, die zeuren over pijn aan de dikke teen. Tijdens mijn studie ben ik op deze gedachte teruggekomen, omdat werken met en voor mensen toch ontzettend veel voldoening biedt.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 

 

 

 

 

 

 

Inge en haar zus Moniek

Beroep:

Danny: Na diensttijd ben ik als stratenmaker begonnen en via dit beroep ben ik in het grondwerk terechtgekomen. Twaalf jaar heb ik bij Huberts gewerkt. Van grondwerker heb ik me opgewerkt tot voorman en later als uitvoerder. Huberts is failliet gegaan en dat betekende voor mij weer onder aan de ladder beginnen als grondwerker. In het begin van 2014 ben ik hiermee gestopt en via via ben ik nu als onderwijsassistent aan de slag gegaan op de Veldwijk in Tegelen. Dit is een school voor voortgezet onderwijs voor leerlingen met een beperking , o.a. autisten, moeilijk opvoedbare kinderen en leerlingen met een laag I.Q. Ik werk hier samen met een leerkracht met ten hoogste 12 kinderen in de klas in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Tot nu toe vind ik het erg boeiend en interessant. Nog nooit heb ik in mijn werk zo’n uitdaging gevonden als nu. Elke dag is anders en dat komt, omdat je met mensen werkt. Dit werk doe ik 2 dagen in de week en de andere dagen ben ik huisman en is het mijn taak om in dit huishouden alles goed te laten reilen en zeilen.

Inge: Over een half jaar ben ik gynaecologe. Dan ga ik werken in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen. Gynaecologie houdt in: je zorgt voor vrouwen, die bevallen, polikliniekwerk (spreekuur voor zwangeren en vrouwen met allerlei buikklachten) en een derde tak is opereren (o.a. keizersnede, baarmoeder of eierstokken verwijderen en ook grote operaties bij vrouwen met kanker). Ik werk full-time . Dat betekent 46 uur per week. Dit kan ik gelukkig alleen maar doen,omdat Danny wat vaker thuis is en me zodoende heel wat werk uit handen neemt. Het opzij zetten van mijn werk in mijn hoofd doe ik tijdens mijn autoritten van en naar Nijmegen.

Hobby’s:

Danny: Mijn hobby’s zijn muziek, muziek, muziek en dan nog eens muziek. Ik speel basgitaar bij Sjloetingstied. Dit is een band, die vooral met carnaval optreedt. Een andere muziekgroep is de Sjerpsjutters, een vriendengroep, die sinds 2005 in Egchel carnavalsliedjes zingen, maar in de loop van de jaren ook buiten de grenzen van Peel en Maas allerlei optredens verzorgen. Een van de hoogtepunten van de Sjerpsjutters was het optreden bij de grote L.V.K. finale in Grubbenvorst. Ook heb ik wel eens als solozanger opgetreden bij de liedjesavonden in Egchel en uit die tijd stamt nog het lied “Egchels geveul”. ( KLIK Hier You Tube ) Ik ben er trots op , dat dit nummer op allerlei speciale gelegenheden gedraaid wordt. Een andere band, waar ik basgitaar speel, is Love Handle. Samen met vrienden uit Egchel speelt deze band voornamelijk rockmuziek.

 

Verder speel ik ook nog in een dance- rock project. Hier ontleden we moderne dansmuziek en bouwen deze weer op in een oud rockjasje. Dit vind ik super uitdagend en we gaan hier erg creatief mee om. Daarnaast lopen er nog allerlei projectjes. Doordat er toch wel gerepeteerd zal moeten worden voor elke band of project, is het noodzakelijk om een gezamenlijke internetagenda te hebben. ( tip van Inge: dit is iets voor alle drukke huishoudens). Een andere hobby van mij is het leven en omgaan met mijn kinderen. Ik vind het gewoon gezellig. En dan zou ik willen dat een dag geen 24 , maar 27 uur heeft.

Inge: Gezien de drukte in mijn werk, blijft er weinig tijd over voor hobby’s. Mocht die tijd er wel zijn, dan vind ik het heerlijk om te luieren, te slapen, bij de open haard te soezen of horizontaal op de bank te liggen. Uit eten gaan is ook iets wat ik graag doe. De gezelligheid staat dan steeds voorop. Een bioscoopje pikken is ook altijd leuk.

Slotwoord:

Inge: Je bent vaak als jong gezin bezig met het plannen van je toekomst, maar vergeet vooral niet te genieten van het moment. Heel veel mensen om me heen denken en zeggen vaak: later, als ik dit… en later als ik dat……., maar later is nu ! Dit vergeet ik zelf ook wel eens en probeer me daar bewust van te zijn of te blijven.

Danny: Lekker laeve !!!!

Dit interview werd afgenomen op 22 december 2014 door Ves Wilms.

 .

ytics -->