Ed is geboren op 22 januari 1968 in Egchel in het ouderlijk huis op de Roggelseweg 131 in Egchel.
Ivon is geboren op 8 april 1968 in Panningen.
Ze zijn getrouwd in het jaar 1992 en samen hebben ze 2 kinderen, nl. Roxanne (17 jaar) en Joey (15 jaar).
Opleiding:Ed is na de lagere school in Egchel naar de Biologische school in Panningen gegaan en vervolgens naar de M.A.S. in Roermond. Hij wilde eigenlijk boer worden. Na de lagere school in Panningen volgde Ivon de Havo aan het B.B.C. in Panningen. Daarna is ze naar Venlo gegaan naar het K.M.B.O. (kort middelbaar beroepsonderwijs).
Beroep:
Ed:Ik ben begonnen op 31 augustus 1987 als vrachtwagenchauffeur en na 1 jaar ben ik kraanmachinist geworden bij de Heldense Machineverhuur. Dit heb ik gedaan tot 2003. Vanaf dat moment ben ik full- time werkzaam op onze camping ’t Vossenveld.
Ivon:Toeval of niet, maar ik ben ook begonnen te werken op 31 augustus 1987 aan de kassa bij de Hema in Panningen. Na anderhalf jaar ben ik administratief medewerkster geworden bij reisbureau R.Ghielen in Beringe. Dit heb ik gedaan tot 1993. Daarna full- time op onze camping.

Hoe zijn jullie ertoe gekomen om campingeigenaar te worden?
Ed:Mijn ouders (Jo en An) zijn in 1982 op vakantie geweest in Australië en verbleven daar enkele dagen op een camping. Het idee om met een camping in Egchel te beginnen is daar ontstaan en hetzelfde jaar zijn ze begonnen met een SVR –camping (stichting vrije recreatie).Tot 1993 hebben wij (Ed en Ivon) in Helden gewoond en zijn toen gaan wonen op het ouderlijk huis aan de Roggelseweg en zijn een maatschap gestart met het idee om het bedrijf in de toekomst over te nemen. In het jaar 1999 heeft de overname plaatsgevonden. Aanvankelijk was het een kleinschalige camping met 25 standplaatsen. We hadden toen ook nog mestkuikens, asperges en akkerbouw. Langzamerhand heeft er uitbreiding plaatsgevonden ( tot 2001) naar 100 standplaatsen. De camping is inmiddels 3,5 hectare groot. Onze gasten komen uit alle delen van Nederland en af en toe komt er ook wel eens iemand uit het buitenland. Het kamperen van vroeger was heel wat anders dan anno 2011. Waren het vroeger alleen tenten en af en toe een vouwwagen, nu zie je nog alleen maar luxe caravans en campers. Er zijn mensen, die al minstens 15 jaar ieder jaar terugkomen. Ze voelen zich hier echt thuis en dit is voor ons een mooi compliment.
Ivon:We zijn een camping voor en door kampeerders. Ze denken met ons mee en dragen af en toe ideeën aan en organiseren activiteiten met ons mee. Zo worden op onze camping nogal wat activiteiten georganiseerd o.a. fiets- en wandeltochten, darten, bingo- avonden, biljarten, kaarten, workshops (creatief), vis roken, muziek- en dansavonden etc.

Hoe staat het met de concurrentie?
Grote campings in de buurt zoals De Leistert in Roggel, de Heldense Bossen en de Schatberg in Sevenum zijn niet direct concurrenten van ons, aangezien we van doelgroep verschillen nl. zij zijn gericht op gezinnen. Onze camping is gericht op de actieve senior. We zijn wel aangesloten bij het samenwerkingsverband Peel en Maas met diverse collegacampinghouders van de SVR zoals bv. de Aenstoot, ut Tumpke, de Hazenakker en de Flierenhof met als doel om zoveel mogelijk toeristen naar deze streek te halen en te houden.
Leuke ervaringen:
Wat we ons nu meteen kunnen herinneren was bv. : Bij het komen en gaan van vaste campingbezoekers werden er vroeger wel eens streken uitgehaald, zoals het stiekem loskoppelen van de caravan van de auto. Zelf hadden ze dit niet in de gaten en wij lagen meestal in een deuk. Vooral in de beginjaren (wegens de kleinschaligheid) vloeiden er bij het afscheid wel eens tranen bij de bezoekers, maar wij als eigenaren hadden het er ook wel eens moeilijk mee. Die eerste jaren was het eigenlijk een grote familie. We hadden veel contact met onze gasten. Samen aardappelen rapen, asperges steken en de eendagskuikens bewonderen en ’s avonds gezamenlijk rond het kampvuur.

Jullie eigen vakantie?
In juni gaan we altijd 1 nacht (!) weg ergens in een hotel in Nederland. Verder hebben we weinig behoefte aan vakantie of reizen. In maart 2012 gaan we naar Amerika om onze dochter op te zoeken, die 1 jaar daar een studie volgt. Jo en An zullen dan de zaken waarnemen (dit moeten we hen nog wel vragen, maar ze zullen het wel doen. Ze zijn sowieso onze steun en toeverlaat).
Hobby’s:
Ed:Ieder jaar zijn we in de wintertijd bezig om te vernieuwen en te verbeteren. Dit doen we met onze eigen handen. Ik vind het een uitdaging om zelf een plan te bedenken, te ontwerpen, te maken en het vervolgens dan zelf te gebruiken of te kunnen toepassen op ons bedrijf. Ik geniet van het zelfstandig realiseren van de ideeën in mijn hoofd, ik wil ze optimaal ten uitvoer brengen. Ze hebben mij wel eens gezegd dat ik gouden handen heb en dat ik een echte Willy Wortel ben. Alles wat op mijn pad komt is mijn werk, maar ook mijn hobby. De afwisseling hierin vind ik grandioos (van architect tot loodgieter, van tuinman to elektricien, van EHBO- er tot timmerman, van poetser tot barkeeper enz.). Volgens mijn moeder is er een ding wat absoluut niet mijn hobby is, en dat is opruimen van mijn werkplaats !!! (maar dat wil ik natuurlijk niet geloven)

Verder ga ik twee avonden in de week recreatief zwemmen. Ook ben ik lid van de jagersvereniging van Egchel. Ik ben geen fanatiek jager, maar daar tegenover mijn hond Bobbie wel. Ik vind het plezierig om samen met Bobby af en toe door het veld te struinen.
Ivon: Mijn liefhebberij is bloemschikken , ook met de achterliggende gedachte om dit in de toekomst toe te passen in workshops op onze camping. Ook vind ik digitale fotografie een mooie bezigheid. Dit kan ik wederom ook weer toepassen voor pr. foto’s voor onze site en voor andere vormen van promotiemateriaal. Verder lees ik graag tijdschriften. Vanwege mijn gezondheidsproblemen (Multiple Sclerose) ben ik beperkt in mijn doen en laten.
Toekomst:
De laatste jaren zijn we zeer tevreden over de bezettingsgraad van onze camping. Aan uitbreiding denken we voorlopig helemaal niet. Natuurlijk moeten we er voor waken om te blijven optimaliseren , want stilstand is achteruitgang.

Laatste woord:

Ed: Ik moet wel zeggen, dat ik bij veel van de werkzaamheden vanaf het begin tot nu nog steeds veel hulp heb gehad van mijn vader, waarmee ik altijd  graag en goed kan samenwerken, ondanks dat we het lang niet altijd met elkaar eens zijn. Ook het samenwerken met moeder gaat heel goed m.a.w. we zijn met zijn allen een goed team. Ondanks dat ze in het seizoen veel uren actief zijn op de camping, doen ze dit wel met veel vreugde en plezier. Ook vinden we het fijn, dat onze buurman Lei vrijwillig veel uurtjes actief is met het organiseren van de biljarttoernooien. Hij helpt ook veel  bij andere activiteiten. Bij deze willen wij pap en mam en onze buurman Lei nog heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook willen we de andere mensen, die ons tijdens het seizoen meehelpen met allerlei activiteiten en klusjes ook zeker niet vergeten.

 

 

 

De zonnewijzer die we in 2007 geheel onverwachts geschonken hebben gekregen van de vaste kampeerders bij het 25 jarig jubileum van de camping,

Dit interview werd afgenomen op 23 december 2011 door Ves Wilms
P.S. Voor meer informatie over camping ’t Vossenveld :kijk op www.vossenveld.nl

ytics -->