Hans is geboren op 25 januari 1968 in Egchel. Zijn vader was Wielke van Linske ziene Naad en zijn moeder is Lies Heynen.
Hans heeft 3 broers, nl. Nad, Fré en Piet.
Hij woont op de Rector Thomassenstraat 6 in Egchel. Hij heeft 2 keer een langdurige relatie gehad en heeft 1 zoon nl. William.

Opleiding:
Ik ben begonnen op de lagere school in Egchel. Vervolgens ben ik naar de Mavo (B.B.C.) in Panningen gegaan. Daarna naar de Middelbare Tuinbouwschool in Venlo (met de fiets! ). Mijn studiebeurs spendeerde ik aan bier bij Aerts in Helden en zodoende bleef er geen geld over voor de bus naar Venlo. Vorig jaar heb ik het diploma vrachtwagen chauffeur behaald via het mobiliteitsplan van TNT-post vanwege reorganisatie. Ook heb ik onlangs het heftruckcertificaat behaald. (voor een botervlaai heb je al zo’n diploma).
Beroep:
Laat ik voorop stellen dat ik veel seizoenswerk heb verricht en dat ik veel via uitzendbureau’s heb gewerkt. Ik heb 26 jaar asperges gestoken en heb 2 reorganisaties binnen bepaalde bedrijven meegemaakt. Begonnen ben ik bij hoveniersbedrijf Verstraeten in Panningen. Daarna een jaarcontract bij Gommans chrysanten in Egchel. Vandaar naar Keunen bloemenbedrijf in Baarlo als enigste knecht. Ik moest indertijd plaatsmaken voor zijn zoon. Vervolgens een halfjaarcontract bij Nunhems Zaadje.
Ik werd nu “beekveger” net zoals mijn vader. Met een moeilijk woord noem je dat cultuur-technisch medewerker. Ik was een keer te laat op mijn werk gekomen, omdat ik met twee vrouwen bij ons thuis in het kippenhok lag. Ik heb ook 1 jaar gewerkt als vuilnisman bij de gemeente Helden, maar ik moest eruit, omdat ik toen nog geen vrachtwagenrijbewijs had.
Via diverse uitzendbureau’s kwam ik terecht bij de proeftuinen in Meterik.

 Wegens sluiting/ reorganisatie ben ik toen gaan solliciteren bij de post. Wegens de flex-wet heb ik daar als postbode maar anderhalf jaar gewerkt.

Gelukkig kwam er al vrij snel een nieuwe uitdaging. Ik ging via Teboza Helden werken in Tsjechië als controlerende medewerker in de aspergesteelt op een oud- staatsbedrijf. Hier heb ik veel andere culturen gezien o.a. zigeuners, Oekraïners en Polen. Ik moest daar weg; ik ging liever met een mooie Poolse meid (Agata) naar de discotheek in Praag dan alweer uit eten met de bazen.

Van 2005 tot 2010 heb ik mijn werk als postbode in Panningen hervat. Daar heb ik ook een vast contract afgedwongen. Door reorganisatie moest ik er toen weer uit. Verder werk ik de laatste 7 jaar als asperges steker bij Ron Peeters op de Boerderijweg. Ik heb bijna altijd voor mijn eigen kostwinning gezorgd en ben nu op zoek naar een nieuwe boterham. 

Hobby’s:

Muziek. Mijn grootste hobby is gitaarspelen. Ik heb les gehad van de legendarische Lei van den Beuken en een half jaar van Ton Engels. Voor het grootste gedeelte heb ik het echter zelf geleerd door cassettebandjes vooruit en terug te spoelen, te beluisteren en na te spelen. Noten lezen kan ik niet, maar wel tablatures en akkoordenschema’s en de rest doe ik op gehoor, gevoel en improvisatie.

Powershake

 

Mijn eerste band was de succesvolle Paul Nicke Band. Wij waren de huisband van café Manders (waar anders). Andere bands waar ik in gespeeld heb zijn: Fandango, El Macombo, Willy and his Biscuits, Chantilly Lace, Bits and Pieces en de Crazy Chester Band. Met deze laatste band maken we al tien jaar furore met goud van oud-muziek uit de jaren 60 en 70.

Momenteel heb ik een nieuwe band nl. Powershake. Met deze groep hebben we onlangs getourd door Roemenië, TV-opnames gemaakt en een CD opgenomen.

Mijn beste maatje, buurman en vriend in de muziek is mijn neef Mark. We maken al een kwart eeuw samen muziek met elkaar. Verder heb ik gespeeld met Paul Nicke (vriend), Richard Mooren, Jan van de Riet, John Hofmans, Steef Nijssen, Hans Kempen, Marcel Engels, Theo Reynders, Johan Custers en vele anderen.

Ik heb op verschillende lokaties gespeeld o.a. Paradiso en Heeren van Amstel in Amsterdam en Noorderligt 013 in Tilburg, maar ook een keer voor de stoeptegels van een kroeg, omdat er geen publiek was, waarbij de kasteleinsvrouw aan de kastelein vroeg of de band alstublieft wilde stoppen met spelen.

Voetbal:

Vanaf mijn 8e levensjaar voetbal ik bij S.V.Egchel. Ik heb gespeeld in de E- tot en met de A- jeugd. Ook heb ik nog een half jaar bij het jeugdplan van VVV Venlo gespeeld , samen met Paul Nicke o.l.v. Sef Vergoossen. Helaas stonden we allebei reserve. Bij de senioren heb ik 2 jaar in het eerste elftal (4e klasse KNVB) gevoetbald en vervolgens 10 jaar in het 2e elftal. Momenteel speel ik bij de veteranen. Hoogtepunten waren de kampioenschappen van het 2e en 3e elftal. Met VK ’t Jung met o.a. Leon Timmermans, Johan Delissen John en Sander Arts en Hans Peeters (2x) hebben we veel mini-voetbaltoernooien gewonnen in heel Limburg.

Toekomst:

Gewoon positief blijven en niet vergeten adem te halen. Verder heb ik ook geen glazen bol. Mijn motto is Carpe Diem (pluk de dag)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans met zoon William in de bots auto’s tijdens Egchelse kermis 2012

Laatste woord:

Zelf ben ik qua karakter een open boek. Ik gun iedereen het beste. Verder ben ik heel trots op mijn moeder en mijn familie. Ik hou heel veel van mijn zoon William. 

Dit interview werd afgenomen in juni 2012 door Ves Wilms        

ytics -->