Harrie Thijssen is geboren op 2 – 1 – 1962 in Meyel op de Katsberg, afkomstig uit een gezin met 9 kinderen. Thuis hadden ze een gemengd bedrijf met wat koeien en varkens en tuinbouw.
Steef Hanssen is geboren op 17 – 11 – 1965 in Panningen en is de oudste in het gezin van 4 kinderen. Helaas is door een noodlottig ongeval 14 jaar geleden haar zus Monique verongelukt. Haar ouders wonen samen met tante Anja nog aan de Egchelseweg in Egchel.
Steef en Harrie wonen sinds 2007 aan de Gielenhofweg 23. Ze wonen al 22 jaar samen.

OPLEIDING:
Harrie:Na de lagere school in Meyel bezocht ik de LTS in Heythuysen (bouwtechniek, afdeling metselen en timmeren). Daarna heb ik de vakopleiding metselen in Roermond gevolgd ( 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school). Dit was de woensdag en dat was voor mij een rustdag. Ook heb ik nog een lascursus gevolgd en voor mijn werk wat vervolgcursussen en scholingen.
Steef: Ik heb op de basisschool in Panningen – Zuid gezeten. Toen heb ik op het Bouwens van der Boijecollege in Panngen de HAVO afgerond. Vervolgens ben ik naar de particuliere kappersschool in Eindhoven gegaan en daarna nog 1 dag in de week het vakbekwaam gedaan. Om een eigen bedrijf te beginnen moest ik ook nog het Middenstandsdiploma in Venlo halen. Dit deed ik in de avonduren en vond het erg saai, waardoor ik moeite had om na een drukke werkdag mijn ogen open te houden.

BEROEP:
Harrie:Ik ben begonnen als metselaar in de bouw. Sinds 1991 werk ik bij van Enckevort groothandel in Weert als verkoper van o.a. hang- en sluitwerk, machines en bevestigingentechniek. Ik werk nog 4 dagen in de week en de woensdag is (volgens Steef !) mijn rustdag.
Steef: Ik heb eerst 5 jaar in Blerick gewerkt bij haarstudio Halferkamps. Vanaf de eerste dag, dat ik kapster was, was ik er van overtuigd, dat ik zelf een eigen zaak zou willen beginnen. Deze droom is in 1990 uitgekomen, toen ik het pand gelegen aan de Gielenhofweg kon kopen. In 1993 hebben we dit pandje verbouwd en is het geworden wat het nu is. Ik heb 2 mensen in dienst, te weten Carin (al 22 jaar) en Claudia (al 20 jaar). Hieruit mag blijken , dat we een geweldig op elkaar ingespeeld team zijn.
Beiden hebben we een beroep, waar het zeer veel draait om het omgaan met mensen, wat ons allebei zeer goed bevalt.

HOBBY’S:

Harrie:Mijn allergrootste hobby in “knommelen” (= knutselen). Ik koop allerlei spullen op van Marktplaats.nl en knap deze zodanig op, dat ze aan mijn wensen voldoen. Volgens Steef heb ik gouden handen. Hiermee heb ik ook onze woning en de stallen voor de paarden zelf gebouwd. Dit heeft in totaal twee en een half jaar in beslag genomen en iedere dag heb ik dit met veel plezier gedaan. Als de nood aan de man kwam, konden we altijd rekenen op Mannie Sijben en Jan Peeters. Nu ik meer tijd gekregen heb, ga ik ook weer beginnen met mennen. Dit houdt in : het paard voor de wagen spannen en lekker laten stappen of draven. Voorheen heb ik dit altijd met pony’s gedaan, maar aangezien we toch twee Friezen op stal hebben staan, gaan we deze gebruiken. Ik ben een echt buitenmens en nu ben ik uiteraard blij, dat de lente er weer aankomt.
Steef: Een van mijn grootste hobby’s is het paardrijden en dan wel dressuurmatig. Drie tot vier keer in de week beoefen ik deze sport. Verder komt er veel bij kijken, zoals voeren, stallen uitmesten, in en uit de wei halen, wat niet altijd goed te combineren is met mijn werk, zodat ik wel eens sta te knippen in kapsalon Switch met modder aan mijn broek (klanten kunnen dit beamen).

 

Gemiddeld 1 keer in de maand (in het zomerseizoen nog wat vaker) rij ik wedstrijden met mijn paard Romme. In 2005 reed ik in een viertal, waarmee we Nederlands kampioen zijn geworden in de klasse Midden.

 

Hobby 2 is het wandelen met mijn hond Blue. Iedere week wandel ik gemiddeld 4 tot 5 keer dik een uur (vaak met vriendinnen, die ook een hond hebben) in de Heldense Bossen.

Ook Rundje Koeberg sla ik niet gauw over. En omdat we dit jaar op wandelvakantie gaan, maken we zondags vaker lange tochten als training. We gaan bv. naar Zuid- Limburg en de zaterdag van de Jeugdvierdaagse gebruiken we ook als training.

Superleuk vind ik de wandelvakanties. Afgelopen jaar zijn we naar Exmoor in Zuidwest Engeland geweest en hebben daar een week rondgewandeld van slaapplaats naar slaapplaats. Dit was iedere dag van ’s morgens 10 uur tot ’s avonds 5 uur en dan over een afstand van ongeveer 16 kilometer. De afstand valt wel mee, maar aangezien het daar behoorlijk heuvelachtig is, loop je echt geen 6 km. per uur. De bedoeling is, dat we dit jaar een tocht gaan lopen in Noord- Italië. Volgens Harrie is dit geen vakantie en dus gaat hij ook niet mee. Ik heb wat andere mensen bij elkaar gezocht, die dit ook een fijne uitdaging vinden.

Wat ik ook graag doe, is lezen. Mijn voorkeur gaar uit naar literaire thrillers en waargebeurde verhalen. Ook ben ik een vaste bioscoopbezoeker.

 

TOEKOMSTDROOM:

Eigenlijk hebben we helemaal geen toekomstdroom. Als we het zo kunnen houden, dan zijn we heel tevreden. Eigenlijk zijn we twee uitersten, maar we voelen en vullen elkaar goed aan. Ik (Steef) ben af en toe een beetje “hyper”, terwijl Harrie mij rustig weer met beide benen op de grond zet. En af en toe geef ik hem een duwtje.

 

LAATSTE WOORD:

Volgens Harrie heb ik (Steef) dit altijd.

Maar alle gekheid op een stokje; we zijn alle twee heel tevreden mensen en hopen dit nog lang te blijven.

 Dit interview werd afgenomen op 14 maart 2013 door Ves Wilms

ytics -->