Henk is geboren op 31 augustus 1949 in Kessel. Hij is de zoon van Jac Selen en Lies Smeets. Hij heeft nog 6 broers en 5 zussen : n.l. Piet, Wim, Jo, Nellie, Jac, Helmie, Hub, Ine, Marlies, Dré en Miek.
Sybille is geboren op 15 februari 1950 in Beringe. Zij is de dochter van Jos Gommans en Miep Zegers. Sybille heeft 6 broers en 2 zussen, n.l. Harrie, Thei, Mich, Johan, Jos, Jolanda, Frans en Helma.
Henk en Sybille zijn getrouwd in het jaar 1973. Ze hebben 2 kinderen, zoon Sander (40 jaar), getrouwd met Vivian Moonen en dochter Daniëlle ( 34 jaar), samenwonend met Freek Huijs. Daniëlle en Freek hebben een dochter , n.l. Mila en de tweede is op komst.

Na het huwelijk hebben Henk en Sybille eerst op de Kennedylaan in Panningen gewoond. Sinds 1977 wonen ze op de van Acchgelstraat no. 5 in Egchel.
Opleiding:
Henk: Ik ben niet naar de kleuterschool geweest. Mijn zus moest mij brengen, maar ik sprong steeds van de fiets en rende naar huis. De lagere school heb ik gevolgd in Kessel- Eik. Daarna naar de L.T.S. in Panningen ( richting metaal) . Ik ben op 15- jarige leeftijd gaan werken bij Tummers Electro in Panningen. Voor dit werk heb ik een eenjarige opleiding gevolgd voor elektricien. Op mijn 29e ben ik naar de streekschool in Roermond een driejarige opleiding gaan volgen in de avonduren en zaterdags voor installateur electro. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd o.a. hoogspanningsinstallatie, brand- en inbraakalarm en bliksembeveiliging.

Sybille: Ik ben in Beringe naar de kleuterschool gegaan en naar de lagere school tot mijn 9e levensjaar. Wegens verhuizing heb ik de lagere schoolperiode afgesloten in Panningen. Vervolgens ben ik naar de Mulo in Meijel gegaan. Daar heb ik 2 jaar onderwijs genoten en daarna moest ik thuis blijven om mee te werken in de drukke huishouding. Mijn ouders hadden indertijd 7 kinderen ; er kwamen 5 jongens na mij en zodoende was ik vaak de “klos”. Ook heb ik de avondopleiding Mater Amabilis gevolgd. Deze was tegenover de huishoudschool in Panningen. Er werden lessen gegeven in algemene levenswijsheid. ( volgens Henk heb ik daar altijd uitermate goed opgelet).

Beroep:
Henk: Ik ben begonnen als elektricien bij Tummers in Panningen. Daarna ben ik bij Rondo in Kessel terechtgekomen en van daaruit ben ik naar de firma Martens in Venlo gaan werken. Daar heb ik me vooral beziggehouden met de reparatie van alle huishoudelijke apparaten (van scheerapparaat tot wasmachine). Vervolgens ben ik gaan werken bij Herm Joosten in Panningen. Ik heb veel wasmachines in die tijd moeten repareren. Vaak werden de problemen veroorzaakt door de b.h.- beugels. (zodoende weet Henk, volgens Sybille, van menige schone van het vrouwelijk geslacht in de omgeving de cupmaat).
Op mijn 37e ben ik naar Duitsland vertrokken en ben gaan werken in Brüggen- Bracht bij de R.A.F. (Royal Air Force). Dit was een munitiedepot. Daar was ik onderhoudsmonteur van alle voorkomende electro- werkzaamheden. In 1995 werd dit depot gesloten en heb ik een nieuwe functie aangeboden gekregen in Brüggen- Elmpt. Ik werd daar assistent van de technisch managers afdeling electro. Vanaf 2002 werd ik alleen verantwoordelijk als technisch manager op dit complex. Ik ben nu nog ontzettend blij, dat ik op latere leeftijd nog ben gaan studeren, anders had ik deze topbaan nooit gekregen. In 2010 kon ik in de vut.
Sybille: Zoals in de inleiding al staat ben ik op mijn 15e als hulp in de huishouding bij ons thuis begonnen. Na ons trouwen heb ik menig uurtje doorgebracht op de aspergevelden en in de appelboomgaarden in de omgeving.

In het jaar 1977 ben ik begonnen als interieurverzorgster van de Jacobusschool, later B.S. De Kemp. Ik werd daar door de kleuters poetsjuffrouw genoemd en dat vond ik een leuke benaming. Ik heb dit werk met veel plezier 35 jaar (!) gedaan. Vooral in de beginjaren was dit wel een hele klus. Ik denk hierbij nog aan de jaloezieën schoonmaken ( deze zaten iedere week weer vol met krijtstof). Een hele fijne tijd vond ik ook de kersttijd. Ik had de meeste versierde kerstbomen in Egchel.

Hobby’s:

Henk: Vroeger heb ik tot mijn 45e gevoetbald , d.w.z. achter de bal aangerend. Daarna ben ik voor mezelf gaan duurlopen. Dat heeft geresulteerd in het lopen van halve marathons, 10 mijl afstanden en 25 kilometerlopen. In Berlijn heb ik 10 keer de 25 km. gelopen.Mijn snelste tijd was 2 uur en 5 minuten op mijn 50e !!! Daar ben ik nu nog trots op.

Op mijn 60e begon mijn gewicht toe te nemen en kreeg ik knieklachten. Zodoende was deze hobby voorgoed voorbij.

Nu klus ik graag, waar nodig, in mijn kennissenkring. Veel tijd heb ik besteed aan de woningbouw voor mijn 2 kinderen. Verder ben ik vrijwilliger bij Vorkmeer en ’t Erf (vooral op het gebied van electro). Samen met mijn vrouw en onze dochter Daniëlle zijn we nauw betrokken bij de Belevingstuin bij I.K.C. De Kemp, waar we menig uurtje insteken.

Sybille:

Al Jaren ben ik lid van E.V.A. (Egchelse vrouwen actief), voorheen Zij- actief. Via deze vereniging ben ik iedere week gaan gymmen en volleyen. Door omstandigheden is alleen het gymmen overgebleven en dat doe ik nu nog met de andere leden van E.V.A.

Puzzelen (kruiswoordraadsels en doorlopers) en lezen zijn ook mijn liefhebberijen.

De grootste gezamenlijke hobby is het oppassen op onze kleindochter Mila. We genieten iedere keer van de vorderingen, die we wekelijks zien. Samen gaan we graag naar de bioscoop en naar theatervoorstellingen. Verder wandelen we graag, rondom Egchel, maar vooral in de Eifel. In Irrel, vlakbij Echternach en de Luxemburgse Schweiz, vertoeven we regelmatig. Ook daar kunnen we uren rondwandelen en genieten van de natuur.

Met mooi weer vinden we (speciaal Henk) barbecuen een gezellige bezigheid. Volgens onze kinderen zijn de kolen al weer heet als de buitentemperatuur boven de 20 graden is.

Laatste woord:

De droom van Henk was een reis naar Canada. Deze wens is al vervuld. Hier hebben we samen bijzonder van genoten. Vandaar onze lijfspreuk:

“Druim neet dien laeve, mer laef diene druim”.

Dit interview werd afgenomen op 18 juni 2015 door Ves Wilms

ytics -->