Jeroen is de zoon van Dré en Door Thiesen .Hij heeft twee zussen, nl. Linda en Judith. Hij is geboren op 26 juni 1981 te Egchel.
Sara is de dochter van Louis en Truus Beumers. Ze heeft een broer, Sjef, en een zus, Sophie. Ze is geboren op 14 oktober 1983 te Deurne.
Ze wonen sinds december 2011 samen op de van Enckevoortstraat 1 in Egchel.

Opleiding:
Jeroen: Na de peuterspeelzaal en de basisschool in Egchel heb ik de MAVO aan het B.B.C. in Panningen gevolgd. Daarna heb ik een twee- jarige koksopleiding (basiskok) in Roermond gedaan. Toen ben ik naar de Middelbare Hotelschool in Wageningen gegaan( vier- jarige opleiding). Hier begon mijn echte heftige studentenleven; ik ging voor het eerst op kamers, ik stond er alleen voor en het was een leuke en spannende tijd. Vervolgens heb ik de HBO- opleiding Food & Business in Heerlen en Sittard met goed gevolg doorlopen. Mede doordat ik in die tijd er veel bij werkte heeft me dat 6 jaar gekost. Mijn bijbanen waren indertijd kok aan huis en later ben ik eerst part-time en daarna full-time gaan werken bij Kapelkeshof in Grashoek,alwaar ik tot op heden werk. Hier heb ik ook mijn lieve vriendin Sara leren kennen.
Sara: Mijn eerste opleiding genoot ik op de basisschool de Horizon in Grashoek. Daarna heb ik op het B.B.C. de MAVO gedaan. Ik heb hier het vakkenpakket gekozen met vooral creatieve vakken, zoals tekenen, handvaardigheid, schilderen en kunstgeschiedenis. Toen heb ik in Boxtel op het Sint – Lucascollege de vier- jarige opleiding MBO-plus richting grafisch vormgeven en winkelinrichting gevolgd. Dit was vanuit Grashoek elke dag een hele beproeving: eerst met de fiets naar Helenaveen, dan met een klein buurtbusje over de hobbelige weg naar Griendtsveen (er moest behoorlijk doorgereden worden om de trein in Deurne te halen). Er zijn heel wat ochtenden geweest, dat ik de eerste uren van de dag behoorlijk misselijk was. Tenslotte de stoptrein van Deurne naar Boxtel. De totale reistijd op een dag was drie en een half uur. In Boxtel heb ik een supergezellige tijd gehad. Veel werd er georganiseerd o.a. exposities en feestjes en dat was nou net iets voor mij. Op mijn 20e ben ik naar Mechelen in België gaan studeren. Dit was een drie- jarige HBO- opleiding interieurarchitectuur en meubelontwerp. Ik heb indertijd ook in Mechelen gewoond. Daar heb ik een extreem brave studententijd gehad. In plaats van het nachtelijke uitgaansleven, maakten we tot in de kleine uurtjes opdrachten voor onze studie. Op dit moment volg ik diverse wijnbouw- en wijnproefcursussen, waarvan ik er onlangs 2 met succes heb afgerond.

 

 

Beroep:
Jeroen: Sinds 2007 ben ik chef- kok bij Kapelkeshof. Mijn werk bestaat naast uiteraard het koken uit nieuwe menu’s verzinnen, nieuwe arrangementen maken, inkoop van alles wat met de horeca te maken heeft, aansturen en begeleiden van collega’s en natuurlijk bijspringen waar nodig o.a. bediening, golfinstructie en soms zelfs werken in de wijngaard. Het is vooral in de lente, zomer en herfst flink aanpoten, terwijl de winter voor mij voor een deel vakantie en bijtanken is. Er wordt bij ons veel gewerkt met streekproducten. Het grootste gedeelte van onze gasten combineert het eten in ons restaurant met golven of een wijnproeverij. Het is geen must om deze combinatie te maken. Iedereen is bij ons welkom voor een lunch of diner.
Sara: Ik heb eigenlijk 2 beroepen, nl. interieurarchitect en ik ben werkzaam op Kapelkeshof. Ik heb een bureau voor de zakelijke en particuliere markt. Men kan mij inhuren en ik geef dan advies of ik help de klant bij het inrichten van hun woning, winkel of bedrijf. Het kan zich beperken tot een kleur- of meubeladvies in huis, maar het kan ook een verbouwing van een woning, bedrijfspand of winkel inhouden. Deze kennis heb ik ook gebruikt bij de totale verbouwing van ons eigen huis in Egchel. Op Kapelkeshof (het bedrijf van mijn ouders) doe ik alle voor de hand liggende werkzaamheden. Dit richt zich voornamelijk op de promotie en marketing van het bedrijf. Ook maak ik samen met mijn vader Louis sinds vier jaar wijn van de druiven van de 1 hectare grote wijngaard. Over twee jaar is de wijngaard volwassen en dan hopen we ongeveer 5000 flessen wijn (rood, wit, rosé en mousserend) per jaar te kunnen produceren. We werken met schimmeltolerante gewassen (Solaris, Helios, Regent en Cabernet Cortis). Deze rassen zijn speciaal ontwikkeld om ook in de noordelijke wijnbouwgebieden een mooie kwaliteitswijn te kunnen maken.

Hobby’s:
Jeroen:Ik ben in te huren als privé-kok. Deze hobby is tijdens mijn studententijd ontstaan om ook mijn dure studentenleven te kunnen bekostigen. Ik heb ook een keer bij de familie Beumers mogen koken en zo ben ik in het bedrijf van Louis en Truus gerold. Een andere liefhebberij van mij is voetbal. Ik speel momenteel in het 2e elftal van Egchel. Ik zou best meer willen voetballen, maar door de onregelmatige werktijden is dit moeilijk. Dit probleem is de reden, dat ik in het fitness ben gerold. Dit kun je namelijk doen, wanneer je maar wil. Meestal doe ik dit drie keer per week. Wat ik ook heel leuk vind om te doen, is spellen met vrienden. Strategische bordspellen en/of kaartspellen (o.a. pokeren).

 

Sara: Ik hou in eerste instantie veel van het Bourgondische leven (o.a. eten, koken, wijnproeven). Om dit Bourgondische leven vol te houden, zal ik ook moeten sporten. Ik speel volleybal in het 2e damesteam van Kessel. Verder hou ik ook wel van fotograferen, wandelen en mode (in de breedste zin van het woord).
Gemeenschappelijke hobby’s: We gaan graag samen op stap en uit eten (wijn- spijscombinaties proberen en creatieve ideeën opdoen op culinair gebied). Verder gaan we graag samen naar de bioscoop.

 

Toekomstdroom: We willen graag ons droomhuis realiseren. De eerste stap is gezet en dat is de verbouwing van de bestaande woning. In de toekomst zouden we de woning graag uit willen breiden en de tuin opnieuw aanleggen. Dit is een meerjarenplan.

 

Laatste woord: We willen samen graag een leuk en gezond leven opbouwen in Egchel.

p.s. wilt U meer informatie over Kapelkeshof , ga dan naar :www.kapelkeshof.nl of voor interieuradvies: www.sb-interieurontwerp.nl

Dit interview werd op 13 december 2012 afgenomen door Ves Wilms

ytics -->