Jeu is geboren op 17-3-1918 in Helden -Dorp op de Baarloseweg. Hij is getrouwd met Lena Brouwers in het jaar 1947.
Uit hun huwelijk zijn 11 kinderen geboren , n.l. Jos (63), An (61), Ton (60), Ger (59), Marcel (58), Wiel en Jac (57), Frits (55), Petra (53), Jos (50) en Marian (45).
Ze hebben 23 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.
In 2007 waren Jeu en Lena 60 jaar getrouwd en ze hopen in 2012 hun 65-jarig huwelijk te vieren.
Na hun huwelijk hebben ze eerst gewoond op het ouderlijk huis van Lena in Roggel.
In die tijd (direct na de oorlog) was het voor iedereen moeilijk om huisvesting te krijgen en zodoende woonden ze met drie gezinnen in die boerenwoning.
In het jaar 1959 zijn ze verhuisd naar de Melkweg en in 1985 zijn ze gaan wonen op de Muldersweg in Egchel. Aanvankelijk vonden ze het hier maar niks (2 verdiepingen en veel minder vrijheid dan wat ze gewend waren), maar nu zijn ze beiden zeer tevreden.

Welke opleidingen heeft U genoten ?
Na de lagere school in Helden-Dorp heb ik 7 jaar een avondcursus gevolgd (eerst tuinbouw en daarna landbouw) alleen in de wintermaanden.
Met 13 jaar ben ik op het bedrijf van mijn vader moeten beginnen (ook wegens ziekte van mijn broer). Ik had me al opgegeven voor de landbouwschool bij meester Beek, maar dit moest ik helaas afzeggen.

Beroep
Eerst wilde ik graag slager worden, maar dat is niet doorgegaan. Ik ben in de voetsporen van mijn vader getreden door te werken in het gemengd bedrijf (kippen, varkens, rundvee en 10 hectare land).

Hobby’s
Vroeger was dat vooral de beugelsport. Ik ben 5 keer Nederlands kampioen geweest. Er werd in die tijd veel gebeugeld om prijzen.
Zo heb ik een H. Hartbeeld, een divan en een fiets gewonnen. Ook heb ik eens een auto gewonnen (wel een derdehandse). Ik heb hem ingeruild voor een nieuwe, maar daar moest natuurlijk nog geld bij. Ik had nog geen rijbewijs, maar toch heb ik er al enkele ritjes meegemaakt. Op de schoorsteenmantel staan nog enkele grote bekers uit die tijd.
Bij het beugelen is het verstand zeker zo belangrijk als je handen. Je moest goed vooruit kunnen denken en dat was mijn sterkste kant.

Kaarten doe ik ook graag. Op donderdagmiddag ga ik altijd “kruutsen” bij de ouderenbond in het Erf. Op maandagmiddag speel ik het spelletje jokeren met drie oudere dames bij ons thuis. Het mag gerust om geld gaan, maar niet te grof.
‘s Avonds kijk ik vaker naar de televisie. Mijn favoriete programma’s zijn dan voetbal, Lingo en Get the Picture.
Vroeger keek ik ook veel films, maar tegenwoordig niet meer, behalve oorlogsfilms. Dit laatste heeft mijn interesse, omdat ik de oorlog bewust heb meegemaakt. Ik was 22 jaar, toen ik als krijgsgevangene in een kamp terecht kwam in Duitsland (Luckewalde bij het vliegveld Tempelhof in Berlijn). Daar heb ik ongeveer 7 weken gezeten. Toen ik terugkwam werd ik vorstelijk onthaald op “onze”Baarloseweg.
‘s Morgens lees ik nog elke dag de krant. Daar moet ik wel een bril voor opzetten, maar die heb ik jaren geleden gekregen van Sjeng van Driekskes Ties.
Er gaat praktisch geen week voorbij, of er is wel ergens een verjaardagsfeest van een van de kinderen of kleinkinderen.
Een keer per jaar hebben we ook nog onze Lemmendag. Dat is een feest voor ons, de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Sinds kort gaan we iedere vrijdag naar de Dagopvang in het Erf in Egchel.
Hier is het altijd gezellig, je hoort eens wat andere praatjes, er worden spelletjes gespeeld en moppen verteld.
We worden daar ook lekker verwend. Heerlijk eten en daarna rusten in een luie stoel.

Oudste inwoner van Egchel.
Wat is Uw geheime recept op om 93-jarige leeftijd nog zo vitaal te blijven?
Ik heb een jonge vitale vrouw van 87 !!!!
Ik drink het liefste ranja en 1 keer per week een flesje bier. Ik heb altijd plezier gehad in mijn werk en plezier maken is nu ook nog een hobby van me.
Ik kan ook geweldig genieten van mijn nageslacht.
In mijn hele leven heb ik twee keer in het ziekenhuis gelegen (een keer voor de blinde darm en een keer voor een pacemaker).
Ik ben ook wel eens “verkat” geweest.

U rijdt nog auto?
Ja, maar niet ver meer. Neerkant zal wel ongeveer het verste zijn. Met de auto die ik nu heb, heb ik al 60.000 km. gereden in 15 jaar. Ik hoef nog geen bril op te zetten in de auto.

Heeft U nog wensen voor de toekomst?
Dat we nog samen enkele gezonde en gelukkige jaren bij elkaar kunnen zijn en hier kunnen blijven wonen.

Laatste woord
Ik vind het mooi dat Ves me geïnterviewd heeft en het was heel gezellig.
Dit interview is afgenomen door Ves Wilms op 23 juni 2011

ytics -->