Jim is geboren op 16-7-1990 in Panningen en is de zoon van Peter Reinders en Ton Reinders-Bos.Hij is nog single en woont op de Hoekerstraat 4 in Egchel.

 

Opleidingen:
Ik ben gestart op basisschool De Kemp in Egchel en sommige mensen (ik denk niet veel) zullen zeggen, dat ik een voorbeeldige leerling was. Vervolgens ben ik naar het B.B.C. in Panningen gegaan op theoretisch Havo-nivo. Dit heb ik een half jaar volgehouden en ben daarna naar KGT (Kader Gemengd Theoretisch) gezakt. Dit was ook te hoog gegrepen en ik ben naar de Kaderopleiding gezakt. Dit was wederom te hoog voor mij en ik ben toen naar de opleiding Basis gegaan. Hier ben ik afgestudeerd in de categorie zorg en welzijn. Studeren was niet mijn sterkste kant.

Vervolgens ben ik naar de Gildeopleidingen in Venlo gegaan (opleiding nivo 2 gastheer). Deze heb ik met twee vingers in de neus afgerond en daarna ben ik aan opleiding nivo 3 zelfstandig werkend gastheer gestart en heb dit met goed gevolg afgemaakt. Dit was een BBL- opleiding, d.w.z. 1 dag in de week naar school en de rest van de week werken in de horeca. Tijdens deze opleiding heb ik het eerste jaar gewerkt bij mijn huidige werkgever, nl. Galerie de Hoeve in Venlo. Hier is mijn interesse in de horeca duidelijk gegroeid en via mijn leermeester op dat moment ben ik in aanraking gekomen met de Bilderberggroep. Dit werd mijn volgende werkbedrijf, nl. Chateau Holtmühle in Tegelen.

Met het werken voor Bilderberg gingen een heleboel deuren voor me open in de zin van cursussen en uitwisselingen door heel Nederland. Zo heb ik een cursus gevolgd bij de Bols Academy in Amsterdam. Dit was speciaal voor het maken van cocktails en drankenkennis. Bilderberg heeft diverse vinologen (wijnkenners) in dienst en deze hebben mij verder geholpen, ook door middel van cursussen, in mijn wijnkennis. In de toekomst ben ik voornemens om mij nog verder te specialiseren in de drankenkennis, met name cocktails.

Beroep: Ik ben gestart als afwashulp bij restaurant Da Kapello in Panningen als oproepkracht. Vervolgens was ik ook oproepkracht bij de Turfhoeve in Sevenum, maar hier in de bediening. Het teamverband hier was zo hecht, dat bij het naborrelen de ontbijtploeg ons wel eens naar huis moest jagen. Toen ik klaar was met mijn opleiding (nivo 3 zelfstandig werkend gastheer) begon de zoektocht naar een echte baan. Uiteindelijk, na twee jaar, ben ik weer terecht gekomen bij Galerie de Hoeve in Venlo. Hier werk ik inmiddels twee jaar.

Galerie de Hoeve heeft twee locaties, nl. de oude kloosterhoeve op het industrieterrein in Venlo en we zijn exclusief cateraar van Domani. Dit is de oude Dominikanenkerk in het centrum van Venlo. Deze kerk is door woningstichting Woonwenz volledig verbouwd tot een openbaar gebouw, waarbij de nieuwste technologische snufjes geïnstalleerd zijn. Hierbij valt te denken aan klimaatbeheersing en alles op het gebied van audio en visueel. Domani wordt nu gebruikt voor feesten en partijen, congressen en concerten en zelfs uitvaarten zijn mogelijk. Het mooie aan Domani is, dat de gast zelf altijd bepaald wat er gebeurt. Mijn rol hierin is het coördineren en begeleiden van iedere happening.

 elangrijk hierin is natuurlijk, dat de hapjes en drankjes goed verzorgd worden. Verder ben ik op zo’n dag het aanspreekpunt van de organisatie. We begeleiden de organisatie in het volbrengen van een prachtig feest. Dit kan in de vorm van advies, maar ook door eigen inbreng. Voor mij is het belangrijkste, de indruk van de gast. Deze moet met een meer dan tevreden gevoel huiswaarts gaan. Hierbij is persoonlijk contact erg belangrijk.

Hobby’s:
Vroeger ben ik altijd lid geweest van Jong Nederland Egchel. Vooral de weekenden en de kampen vond ik zo leuk. Dat wilde ik graag voortzetten, toen ik geen lid meer was. Ik ben 1 jaar aspirant leider geweest. Helaas ben ik toen moeten stoppen, vanwege mijn werk. Sinds 1 jaar heb ik het weer opgepakt en ben nu leider van The Lions. Dit is een gemengde groep van 6 jongens en 9 meisjes in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Samen met nog 5 andere leiders proberen we er iedere maandagavond een leuk en gezellig gebeuren van te maken. De inhoud van de avond kan zijn sport, spel, creatief of buitenleven. Zo nu en dan wordt er ook een excursie georganiseerd. Verder gaan we 1 keer per jaar op weekend en 1 keer per jaar als hoogtepunt op kamp. Hetgeen wat mij hierin boeit, is het op een leuke manier omgaan met de jeugd. Samen leuke dingen doen, staat hierbij wel voorop. Hoe ik het vroeger heb ervaren, wil ik graag overbrengen op onze groep.

Bijna 10 jaar ben ik lid van “kiët” Wiet te wiet. Deze is gevestigd op Melkweg 12 in Egchel in een aangrenzende ruimte van de garage van de familie Verstappen. We zijn begonnen met twee bankstellen en een koelkastje.

Inmiddels is het een waar apres- skihutje geworden, waar alle facetten voor een mooi feest aanwezig zijn , o.a. TV met eredivisielive, een dartbord, een behoorlijke muziekinstallatie en ook nog discolampen. We zijn met 10 vaste keetleden, maar gemiddeld zijn we met 16 personen op een gemiddelde avond.

Een goed gesprek,TV-kijken, een potje darten en geregeld een bierspelletje behoren tot de invulling van zo’n avond. Vroeger zijn we begonnen met de keet, omdat we geen plek hadden om bij elkaar te komen; we waren nog te jong om naar een café te gaan. Uiteindelijk is de keet gebleven om toch wat geld te besparen. We gaan eerst indrinken in de keet en vervolgens gaan we stappen. Soms is het wel eens zo gezellig, dat we besluiten om in de keet te blijven.
Vroeger hadden Peter en Annie het toezicht op het verloop van de avond. Zo kregen we 1 kratje bier en hier moesten we het die avond mee doen. Naarmate we ouder werden, kregen
we ook meer vrijheden. Inmiddels corrigeren we elkaar wel, mocht het nodig zijn. Al met al een leuke plaats, waar we samen bij elkaar komen.

Een derde liefhebberij van mij is, op vakantie gaan. Vroeger waren het meer “zuip”vakanties, o.a. naar de camping in Renesse. Ook de reizen naar Siofok en Sunny Beach in Hongarije en Bulgarije stonden in het teken van alcohol en feesten. Sinds kort heb ik een lange reis gemaakt naar Indonesië, waar ik een andere manier van vakantievieren heb leren kennen. Vooral mijn interesse in Aziatische landen is hier gegroeid, met name het cultuurverschil heeft mij enorm
aangegrepen en uiteraard de natuur is daar adembenemend.

Verder ben ik een liefhebber van films kijken (bijna alle genres) en ik luister heel graag naar muziek. Ook bezoek ik graag festivals, zoals Pinkpop en Wish Out Door.

Toekomstwensen:
Indien het geld het toelaat, zou ik wel een keer willen emigreren naar Indonesië naar Nusa Penida. Daar zou ik dan wel een restaurantje of een bed en breakfast willen beginnen. Als dit er niet inzit, zie ik me wel oud worden in Egchel.
Laatste woord:
De spreuk , die mij aanspreekt is: Droom niet van het leven, maar leef je dromen.

 

Laatste woord:
De spreuk , die mij aanspreekt is: Droom niet van het leven, maar leef je dromen.

 

 

 

 

Dit interview werd afgenomen op 17 maart 2014 door Ves Wilms

ytics -->