Jo Bruijnen is geboren op 10-3-1951 in Beringe op de Meyelseweg(het geboortehuis is het huidige pand van Margriet Bouten Campingart.)
Hij is getrouwd met Annie Kersten in het jaar 1974 en samen hebben ze 2 zoons, nl. Maikel (34 jaar) en Dennis (30 jaar).
Sinds 1974 wonen ze op Kempstraat 28 in Egchel.
Na de lagere school is Jo naar de L.T.S. (afdeling timmeren) gegaan,waarna hij de U.T.S. heeft afgerond met een M.T.S.-diploma bouwkunde.
BEROEP:
In 1970 ben ik begonnen met werken bij Neduco (dicht bij huis) als assistent-calculator. Uit die tijd kan ik me nog herinneren het werken met de ouderwetse telmachine. Het vergde de nodige tijd om wat ingewikkelde deelsommen te maken en in die minuten kon je wel even een kop koffie gaan drinken. Beklemmend vond ik het dat ik tijdens mijn werk nauwelijks buiten kwam.
In 1974 werd ik calculator – werkvoorbereider bij Haegens Bouw in Horst. We waren maar met z’n vijven op kantoor (dus kleinschaliger). Een van de gebroeders Haegens was een vroegere klasgenoot van mij en heeft me bij dit bedrijf aangenomen. Na een paar jaar werd ik projectleider van de utiliteitsbouw. Ik heb veel gewerkt voor recreatieprojecten b.v. Loohorst en het Meerdal. In de 22 jaar dat ik hier heb gewerkt, heb ik het bedrijf zien groeien van 50 naar 150 werknemers.
In 1996 ben ik voor mezelf begonnen met een bouwadviesburo. Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit bouwkostenberekeningen o.a. aannemersbegrotingen maken en kostenramingen voor architecten en andere opdrachtgevers.
Een andere tak van mijn werk is projectbegeleiding (b.v. de verbouwing van B.S. De Kemp rond de eeuwwisseling en de bouw van vleesboerderij Franken).
HOBBY’S
Mijn hobby’s hebben allemaal te maken met in beweging zijn. Wekelijks volley ik 2 keer in ’t Erf. Wandelen en fietsen zijn ook bezigheden,die ik graag doe. Als we op vakantie zijn gaan we in de winter skiën en in de zomer wandelen. Ik ben al 30 jaar lid van de Trimclub Egchel, alwaar ik tevens penningmeester van ben.

’t ERF
Al ver voor 1980 heb ik samen met Jan Gielen, Wie Korsten, Giel Beumers, Frans Hertsig en Pierre Verheyen in de eerste bouwcommissie gezeten voor de bouw van ’t Erf. Bij de eerste verbouwing in 1994 zat ik ook in de projectgroep. In 2007 ben ik door Stichting Gemeenschapshuis ’t Erf gevraagd om de bouw mee te begeleiden.
Er komt heel wat bij kijken voordat begonnen kan worden met bouwen. Je begint met een inventarisatie van de wensen van verenigingen,de stichting en beheer. Daarna maakt de architect een schetsplan. Dit plan wordt na veel besprekingen aangepast en voorlopig definitief gemaakt. Dan moet er veel vergaderd worden over de financiën (wie betaalt het,begrotingen, financiering en exploitatie).

ytics -->