Peter is geboren op 22 februari 1954 in Nunhem. Hij is de zoon van Hans Verstappen en Wilhelmina Houben. Hij heeft nog twee zussen, nl. Hannie en Maria. Hij is geboren op carnavalsmaandag in de kamer boven het buffet in het cafe en zijn zus Maria is geboren op Nunhemse kermis ook in diezelfde kamer boven de tap (toeval of niet !).
Annie is geboren op 8 februari 1961 in Egchel. Zij is de dochter van Jacques Thiesen en Gon Beurskens. Zij heeft nog 1 broer, nl. Piet.

 

Peter en Annie hebben eerst 3 jaar samengewoond in Haelen en zijn in het jaar 1984 getrouwd. In 1985 zijn ze naar Egchel getogen en wonen nog steeds op Melkweg 12. Ze hebben twee zoons, nl. Juul (24 jaar) en Lex (21 jaar). Juul studeert op dit moment in Wageningen ( voeding en gezondheid)en komt in de weekenden naar huis ( of misschien alleen maar naar de keet) en Lex studeert aan de Gilde- opleidingen (detailhandel).

Opleiding:
Peter: Na de kleuterschool en de lagere school in Nunhem heb ik de Mulo met goed gevolg doorlopen in Heythuysen. Daarna ben ik naar de M.T.S. gegaan in Roermond (opleiding proces- techniek). Deze studie heb ik gedaan omdat ik eigenlijk niet wist, waar naar toe ………. en omdat mijn vrienden er naar toe gingen. Deze opleiding heb ik ook met het diploma afgesloten. In die studiejaren ( tussen mijn 16e en 20e levensjaar) was het uitgaan voor mij een erg belangrijk onderdeel.

 

Met onze brommers gingen we wekelijks naar elke kermis in de buurt in een straat van wel 25 kilometer. Ik deed mijn naam eer aan, want ik hield van ver- stappen en vers- tappen.

Na mijn studie ben ik eerst in militaire dienst gegaan in Amersfoort en Roermond. Aan deze tijd heb ik heel goede herinneringen, vooral aan het sporten, drinken en lachen. Na de militaire diensttijd ben ik de tandtechniek ingerold.

Annie: Ik ben in Egchel naar de kleuterschool en de lagere school gegaan. Daarna naar het B.B.C. in Panningen. We waren in die tijd de allereerste lichting, die daar hun diploma haalden. Helaas zijn uit die tijd alle gegevens verloren gegaan door een schoolbrand. Ik heb 6 jaar atheneum gevolgd.

Toen wou ik graag H.B.O.V. (verpleegkunde op H.B.O. nivo of fysiotherapie gaan studeren, maar destijds was voor vele studies loting en ik ben voor beide studies niet ingeloot. Daarna heb ik me ingeschreven voor verpleegkunde A in Roermond. Na 4 jaar heb ik deze studie goed afgesloten. Uiteindelijk ben ik gespecialiseerd verpleegkundige dermatologie geworden. Hiervoor heb ik in Utrecht nog een opleiding van 1 jaar gevolgd.

Beroep:

Peter: Mijn beroep is tandtechnieker, ook wel “moelemaeker”genoemd. Ik maak geen kunstgebitten, maar ik heb als specialisatie kroon- en brugwerk. Vroeger heb ik nog het echte handwerk geleerd, d.w.z. het modelleren in was van kronen en bruggen en daarna het gieten in metaal en het opbakken van porselein. Tegenwoordig wordt bijna alles gescand en niet meer in metaal, maar gefreesd in zirconiumoxide ( je kunt deze stof vergelijken met bordkrijt). Na verhitting (sintering) wordt deze stof kei en keihard. Dit wordt gedaan omdat o.a. de goudprijs omhoog is gegaan.

Dit werk doe ik nu al 36 jaar met veel plezier. Vroeger was er weinig contact met tandartsen en patiënten. Nu is het meer een echte samenwerking om een zo optimaal resultaat te krijgen voor alle partijen.

Annie: Zoals ik al zei, ben ik nu dermatologieverpleegkundige op de poli dermatologie van het ziekenhuis in Roermond. Het is eigenlijk een heel veelzijdig beroep, want er zijn wel meer dan duizend huidziekten. Mijn taak is van de ene kant ondersteuning van de dermatoloog op het spreekuur en van de andere kant draai ik ook een eigen verpleegkundig spreekuur. In dit spreekuur vinden behandelingen plaats, geef ik veel voorlichting en begeleid ik patiënten bij bepaalde medicatie. Hier komen mensen met een open been, met wratten of met eczeem en tegenwoordig door de vergrijzing en de zonexplosie komen er steeds meer mensen met huidkanker. Minstens 1 op de 5 mensen krijgt heden ten dage een bepaalde vorm van huidkanker. Gelukkig zijn de meeste vormen hiervan goed te behandelen.

Onder dermatologie vallen niet alleen problemen met de huid, maar ook problemen met nagels, haren, slijmvliezen, spataders, aambeien en nog vele andere zaken. Niet te vergeten de psychische impact, die de zichtbaarheid van de huidaandoeningen met zich meebrengt.

Het leuke van mijn beroep is, dat ik in aanraking kom met patiënten van baby tot 100-jarige.

Hobby’s:

Peter: Vroeger in Nunhem waren het stappen, de carnavalsvereniging en het biljarten mijn grootste hobby’s. In Egchel is het biljarten nu nog een van mijn grootste liefhebberijen. ’s Woensdags in de keet bij Wim en donderdags competitie bij de Venlose biljartbond. We biljarten individueel, maar toch is het een teamsport. We zijn met ons team kampioen geweest in 2010, 2012 en 2014.En dit jaar staan we er weer florissant op.

 

 

 

 

 

 

 

Biljartteam

Een andere hobby van mij is muziek beluisteren en dan met name live- muziek, d.w.z. concerten bezoeken van o.a. alles wat met hard- rock te maken heeft. Verder volg ik graag de verrichtingen van onze zoon Lex in het eerste voetbalelftal van Egchel en van Juul bij het volleyen van Olympia 1 in Panningen. Sowieso vind ik sport kijken op televisie een heerlijke bezigheid.

Lex en Anouk

Juul

Annie: Ik hou heel veel van wandelen. Het hoofd leeg maken en genieten van de buitenlucht en de natuur. We hebben nogal een grote tuin en dit vergt ook aandacht en onderhoud, wat ik overigens heel graag doe.

We vinden het fijn om samen te “knommelen” in en om het huis. Enkele projectjes zijn o.a. een nieuwe badkamer en een pizza- oven in de tuin. Dit heeft wel weken van voorbereiding en de nodige flessen wijn gekost, maar het resultaat mag er zijn. Ook de leden van de keet “Wiet te wiet” waarderen het bouwsel van onze pizza- oven; als er wat deeg over is, hoeven we maar bij de keet aan te kloppen en er zijn altijd liefhebbers genoeg om zelf een pizza te bakken. We beleven erg veel plezier aan de jongens van de keet, die bij ons al 10 jaar over de vloer komen.

Samen met Peter vind ik het ook heel fijn om te wandelen of te fietsen en in het bijzonder stedentrips maken.

Laatste woord: Gelukkig zijn we gezond van lijf en leden en kunnen we nog genieten van de mooie dingen van het leven, want we beseffen terdege, dat het heel snel kan veranderen.

 

Dit interview werd afgenomen op 24 maart door Ves Wilms

ytics -->