Peter is geboren op 4 maart 1956 in Meijel. Hij is de oudste zoon van Chris en Jet Peeters- Verstegen. Moeder woont nog op de Klamp in Meijel.
Peter heeft 3 broers en 5 zussen : Jacqueline, Hans, Tinie, Leo, El, Joost, Ria en Mirlanda.
Ans is geboren op 24 juni 1957 in Egchel. Zij is de oudste dochter van Harrie en Mia Bos- Verlinden. Moeder woont nu nog op het Mariaplein in Helden- Dorp. Ans heeft 4 broers en 2 zussen: Jos, Ton, Henk, Peter, Kit en Lowie. In 1977 zijn Peter en Ans getrouwd en sinds die tijd wonen ze op de van Enckevoortstraat 6 in Egchel. Zij hebben 2 zoons, Marc en Ruud.
Marc (33) woont samen met Willeke in Utrecht en Ruud (30) woont samen met Josine in Egchel.

Opleiding:
Peter: Na de kleuterschool en lagere school in Meijel ben ik naar de L.T.S. in Panningen gegaan. Deze studie heb ik niet afgemaakt, maar ik ben direct aan de slag gegaan als constructie- bankwerker bij Limoveld op het industrieterrein in Panningen. In de avonduren ben ik vervolgens verschillende lascursussen gaan volgen. Uiteindelijk ben ik als lasser gaan werken.
Op mijn 21e heb ik de jeugdleidersopleiding voor het voetbal gevolgd. Daarna ben ik samen met Peter Nicke naar de trainerscursus in Buchten gegaan voor oefenmeester E. Daarna voor oefenmeester D in Beegden. Dit was voor mij een zware tijd, mede gezien het feit, dat ik full-time werkte, ik voetbalde, ik moest op voor mijn rijbewijs, ik trainde al de jeugd en zodoende ben ik wel eens enkele weken in de ziektewet gegaan, omdat ik het anders niet rukte qua invulling van tijd. Met dit laatste diploma mag ik tot en met de 4e klasse K.N.V.B. trainen. Om de 5 jaar moet ik d.m.v. cursussen mijn licentie behalen om trainer te kunnen blijven.
Ans: Ik ben eerst naar de kleuterschool en de lagere school in Egchel gegaan. Daarna heb ik de huishoudschool in Panningen gevolgd (richting naaldvakken met o.a. veel lessen achter de naaimachine om te leren, hoe je kleding maakt). Ik had niet veel interesse in studeren en mijn vriendinnen hebben mij tenslotte overgehaald om toch maar aan het eindexamen mee te doen. Gelukkig heb ik mijn diploma behaald.
Beroep:
Peter: Op mijn 16e ben ik als jong broekie begonnen als constructie- bankwerker bij Limoveld. Hier moest ik vooral in het begin alleen maar boren en eventueel gaatjes sponsen en afbramen. Dit heb ik 2 jaar gedaan en het was wel eens saai om dag in dag uit ruim 8 uur per dag te boren. Hier komt ook mijn bijnaam “Boris”vandaan. Iedereen van de beginners kreeg hier een bijnaam, o.a. Zoef en Miem.

 

 

Limoveld op het industrieterrein in Panningen

Na 2 jaar (ik had inmiddels enkele lascursussen gevolgd) mocht ik gaan werken in hal 2 (en dat was een hele promotie !!). Er werd daar met 30 man gelast. Dit was indertijd erg ongezond werk. Je zou het je nu niet meer kunnen indenken. Geen afzuiging, wat een kwalm en er mocht ook nog gerookt worden. Hier heb ik 14 jaar gewerkt en toen ging het zaakje failliet. Ik stond van vandaag op morgen met 100 man op straat. De constructie- afdeling werd geheel gesloten. Vrij snel hierna kon ik als lasser aan de slag bij de firma Poeth in Tegelen. Na 5 jaar hield ik het hier voor gezien, mede omdat de mentaliteit aan de overkant van de Maas niet bij de mijne paste. Tenslotte ben ik naar Sevenum verkast en ben gaan werken bij de firma Dinnissen, aanvankelijk als machinebankwerker.
Eind jaren negentig kreeg ik een spierziekte, waardoor ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt ben geraakt. Nu nog ben ik de firma Dinissen dankbaar, dat er een regeling is getroffen, dat ik nog gedeeltelijk in het arbeidsproces mag deelnemen als klusjesman en zodoende mijn grootste hobby als voetbaltrainer nog kan uitoefenen.

Ans: Na de huishoudschool ben ik gaan werken bij confectie- atelier Kwaspen in Panningen. Hier heb ik 3 jaar gewerkt en toen is deze fabriek gesloten. Vrij snel hierna ben ik gaan werken bij de firma Maya- confectie in Kessel. Dit duurde maar 6 weken en ik ben toen in de W.W. terecht gekomen. Eind jaren 70 ben ik aan de slag gegaan als champignonplukster bij de familie Linders in Beringe. Hier heb ik met tussenpozen meer dan 20 jaar gewerkt. Vervolgens ben ik gaan werken bij Gommans chrysantenkwekerij op de Molenheg in Egchel. Daar ben ik noodgedwongen moeten stoppen vanwege een allergie. Daarna heb ik gewerkt in groentesnijbedrijf Hergé op de Vosberg in Panningen. Omdat zij gingen verhuizen naar Grubbenvorst, ben ik hier niet lang meer gebleven. Toen ben ik naar boomkwekerij Kersten op de Hub gegaan. Na ongeveer 2 jaar ben ik als facilitair medewerkster op het B.B.C. in Panningen gaan werken. Sinds 1 augustus 2014 ben ik werkeloos.
Hobby’s:
Ans: Onze gezamenlijke hobby is wandelen en fietsen. We kunnen echt genieten van de rust en de natuur in deze omgeving en soms maken we ook een wandeling in Zuid- Limburg. We vinden het ook leuk om samen met onze vriendengroep op stap te gaan of weekendjes weg naar o.a. de Ardennen en de Eifel en zelfs Friesland om daar de kunst van het bootje varen onder de knie te krijgen.
Ikzelf vind het fijn om 1 keer in de week naar Yoga te gaan. Dit werkt voor mij heerlijk ontspannend. Verder lees ik graag. Dit kan van alles zijn, als het maar voor mij interessant is. Puzzelen is ook een van mijn liefhebberijen. Vooral Sudoku’s mag ik graag oplossen. Vroeger vond ik legpuzzels van wel 1000 stukjes ook heel leuk.

Peter: Mijn allergrootste hobby is voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Van jongs af aan (dit zat trouwens helemaal niet bij ons in de familie) voelde ik mij al geroepen om een groep te leiden en te trainen van schoolelftallen. Zelf was ik niet de allerbeste actieve voetballer, maar mijn voorkeur ging toen al uit naar het begeleiden en trainen. Op mijn 17e ben ik in Egchel gaan voetballen in het 5e elftal op het laagste niveau.

Toernooi in Luik

Ik heb me in die tijd ook aangemeld als jeugdleider en ben gestart met een team van o.a. Hansje Gielen, René Sillekens, Paul Nicke en Roy Teeuwen. Als keeper heb ik alle elftallen doorlopen, alleen in het eerste elftal niet zo lang, omdat er betere waren, o.a. Peter Wilms, Jo Leijsten en Ves Beumers. Toen ik 21 jaar was, werd mij gevraagd om het derde, vierde en vijfde elftal van Egchel te trainen. Dit was een zeer gedreven groep en de opkomst was erg goed. (enkele namen uit die tijd waren Jo Vossen, Pierre Hilkens , Har en Piet Sijben en Jan Schmitz).
Na 2 jaar ben ik bij Sparta Sevenum begonnen als jeugdtrainer. Op het sollicitatiegesprek vroegen ze mij wat ik dacht te gaan verdienen. Ik vroeg heel bescheiden 4000 gulden. Het jeugdbestuur zei: dat is te weinig, je krijgt 5000 gulden.

 

 

 

 

 

Begin jaren bij Sparta

Na 4 jaar ben ik bij Sparta vertrokken met pijn in mijn hart, omdat men in Sevenum grote plannen had om hogerop te komen en in dat plaatje paste ik niet meer. Vervolgens ben ik jeugdtrainer geworden bij G.F.C. in Grubbenvorst. Dit onder voorbehoud , dat ik ook de dames senioren erbij moest nemen. Dit was niet wat ik eigenlijk zocht, maar gelukkig kon ik na 3 maanden als assistent- trainer van de selectie werkzaam zijn, en zodoende de dames “laten vallen”. Hier heb ik nog 2 jaar fijn samengewerkt met Lou Kluitmans. Van deze periode is nog het vermelden waard, dat ik meemaakte dat de penningmeester van Sparta fraude gepleegd had. De politie belde mij op en in eerste instantie dacht ik, dat ik in de Steeg in Sevenum veel te hard gereden had, maar dit had een andere oorzaak !

 

 

 

 

3 jaar Melderslo

Na 9 jaar Sparta kwam 3 jaar Melderslo. Hier heb ik promoties en degradaties meegemaakt. Hier heb ik ook nog goede herinneringen aan overgehouden (al was het maar het jaarlijkse kerstpakket). Van 2001 tot 2005 ben ik trainer geweest van de selectie van Egchel.

Van 2001 tot 2005 selectie Egchel

Hier heb ik het initiatief genomen om te werken met assistent- trainers. Dit was volkomen nieuw voor Egchel. In deze periode zijn we kampioen geworden en ook weer gedegradeerd. Hierna 3 jaar Koningslust en tevens technisch coördinator in Sevenum. Deze laatste functie houdt in: het hele technische beleid uitdokteren en het aanstellen en begeleiden van trainers en leiders van de diverse elftallen. Het beleidsplan is de leidraad, waar iedereen zich aan moet houden. Bij Sparta werk ik inmiddels al 23 jaar met veel plezier.

 

 

 

 

Actief bij Sparta Sevenum

Na Koningslust 1 jaar trainer in Helenaveen, 2 jaar Meterik en na 1 jaar moeten stoppen wegens ontslag bij Meterik.. Op het einde van het seizoen werd ik hier voor het eerst in mijn loopbaan ontslagen en dit feit heeft best veel impact op mij gehad. Na 1 jaar niks doen meldde Egchel zich weer. Tot heden ben ik daar nu trainer.
In de loop der jaren heb ik geleerd om me aan te passen aan de mentaliteit en de cultuur van deze generatie. Af en toe stoor ik me er toch wel eens aan, als er weer eens een keetfuif is geweest en mijn jongens zich” buiten het normale” hebben laten gaan, met als gevolg geen fitte spelers op zondagmiddag (n.b. 14.30 uur!!!).
Wat ik niet zo prettig vind is, dat ik de resultaten en de opvattingen over het spel meeneem naar huis. Dit houdt in, dat ik soms midden in de week nog wel eens terugdenk aan die onnodige terugspeelbal in de 36e minuut. Van de andere kant ben ik mij ervan bewust, dat ik met mensen werk, die 2 keer in de week keihard trainen, ook fouten mogen maken, want het zijn tenslotte mensen.
Een ding wil ik nog graag vermelden in deze: Toen ik als 17- jarige hier in Egchel kwam zou iedereen (misschien wel inclusief ikzelf) nooit gedacht hebben, dat ik na 40 jaar aan de 2e periode als hoofdtrainer van Egchel bezig mag zijn.
Een andere hobby van mij is het houden van kanaries. Liever had ik duiven gehad, maar soms moet ik ook luisteren naar mijn lieve vrouw Ans.

 

In de korte, rustige periode vind ik het ook fijn om een hengeltje uit te werpen bij Wijnen, samen met Peter Wilms.

Als er tijd voor is, kijk ik graag sport op t.v.

Slotwoord:

Peter: Bij deze wil ik nog zeggen, dat ik volledig besef, dat ik mijn gezin wel wat te kort heb gedaan door mijn gedrevenheid en passie in het voetbal. Bij deze wil ik mijn gezin toch dankbaar zijn, dat ze mij de ruimte hebben gegeven om mijn grootste hobby uit te oefenen.

Dit interview werd afgenomen door Ves Wilms op 16 september 2014.

ytics -->