24 Juni 2023:

Op de rustplaats van de 4 daagse in Egchel was het een gezellige drukte.
De fanfare blies er vrolijk op los en de wandelaars konden dit alles wel waarderen.

 

Op woensdag 7 juni gaf Muziekvereniging Egchel een serenade voor Jan Schaareman bij zijn koninklijke onderscheiding.

Serenade door de Muziekvereniging: Youtube : Klik Hier

Door de Muziekvereniging: Youtube: Klik Hier

Op zondag 7 mei gaf Muziekvereniging Egchel samen met twee andere orkesten een koffieconcert in het Aad Raodhoes in Melick.

Eerst kwam het NTO-orkest Roerdalen (Nieuw Talenten Orkest) 0.l.v. Harry Wolters. Zij zijn pas in afgelopen oktober begonnen met muziek maken en gaven nu al een leuk concert ten gehore. Daarna kwam onze fanfare, ook met een leuk programma, o.l.v. Jan van Hamond en daarna het Da Capo-0rkest van de Koninklijke Harmonie van Roermond, ook o.l.v. Harry Wolters. Het was een leuke ochtend met heel verschillende muziek.

Frans Joosten Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Op 4 maart 2023 tijdens de opening van de aanbouw van het Plattelandshoes heeft het Zijne Majesteit koning Willem Alezander behaagd om Frans Joosten een lintje te geven en wel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daar kwam natuurlijk de fanfare om hem een serenade te brengen. Met bloemen en felicitaties van de leden.

Kerstconcert door Muziekvereniging op 18 december 2022.

Op zondag 18 december kon er na 2 jaar corona weer een kerstconcert gegeven worden. Het was een leuk gevarieerd programma, waaraan ook het gitaarensemble meedeed met een leerling die pas 3 maanden les had! Ook was de school vertegenwoordigd met de muziekdocente, die ook met zang door de fanfare werd begeleid. De kinderen speelden op de xylofoon en zongen over een kerstboom. Dit alles werd gevolgd door een aandachtig publiek in een volle zaal.

We ontvingen van Muziekvereniging Egchel hun Kerst Nieuwsbrieven:

 

Muziekvereniging Egchel zet haar jubilarissen In het zonnetje.

Op donderdag 24 november, tijdens de jaarvergadering, zijn Anneke van Gend en Willemien Korten in het zonnetje gezet vanwege hun vijfentwintigjarig lidmaatschap van Muziekvereniging Egchel.
Zij kregen een bloemetje en een speldje van de vereniging.
Anneke van Gend is spelend lid van het gitaar ensemble. Willemien Korten is spelend lid van de fanfare. Beiden zijn al tijdens hun hele lidmaatschap actief in allerlei commissies en werkgroepen. Willemien is daarbij ook nog lid van het bestuur.
Wij hopen dat nog veel inwoners van ons mooie Egchel hun voorbeeld zullen volgen, en ook actief lid worden van onze gezellige muziekvereniging.

We ontvingen bericht van Muziekvereniging Egchel:

“Zondag 20 november mochten we Sinterklaas verwelkomen.
‘s Middags ontvingen de Muziekvereniging de cheque van Spek de Kas van Jumbo Panningen.”

Geslaagde concerten Muziekvereniging Egchel met Semper Avanti Grashoek.

De concerten die afgelopen weekend plaatsvonden in Evertsoord bij het bajescafé en in Egchel in het Erf, zijn geslaagd. Bij het bajescafé werd vrijdagavond buiten gespeeld en bij het mooie weer werd genoten van de mooie muziek. Op zondagmorgen in het Erf werd ook weer genoten van de mooie muziek. Fanfare Semper Avanti en muziekvereniging Egchel hebben maar weer laten horen en zien dat zij goed samen kunnen werken. Het publiek heeft ervan genoten.

2 juli 2022

Zomerconcerten in Evertsoord en Egchel

Muziekvereniging Egchel en fanfare Semper Avanti geven samen concerten!
Dit voorjaar zijn de handen in elkaar geslagen. Fanfare Semper Avanti uit Grashoek en Muziekvereniging Egchel hebben de afgelopen maanden samen aan een muziekprogramma gewerkt voor twee zomerconcerten.
Wij nodigen u uit om in Evertsoord of in Egchel te komen luisteren naar onze mooie samenwerking.
Een groot samengevoegd korps dat met veel plezier dit concert voor u heeft voorbereid!
Een mooi begin van de zomervakantie.

 

Fanfare Semper Avanti.

Waar is het te doen?

Vrijdag 15 juli 19.30 uur in Ter Peel. in het Bajescafé van Ter Peel, Patersstraat 4, 5977 NM Evertsoord.
(Het plaatselijk kerkgebouw is omgevormd tot horecazaak).

Zondag 17 juli 10.30 uur in Gemeenschapshuis ’t Erf, Kapelaan Nausstraat 5, 5987 AR Egchel.

1 april 2022

Lenteconcert in Egchel door de jeugd in ’t Erf.

De kinderen van IKC De Kemp en de muziekdocente van de basisschool Auke Classens geeft op zondagmorgen 10 april een aantal concertjes samen met Muziekvereniging Egchel.
We hebben door corona twee jaar gewacht om dit concert samen te kunnen doen en de kinderen de gelegenheid te geven zich te laten horen! Gelukkig kan dat nu wel tijdens een leuk en gezond muziekprogramma waarin fruit de boventoon heeft.

 

Lenteconcert; door de jeugd.

Het concert is heel afwisselend met optredens van de kinderen van de basisschool begeleidt door de muziekvereniging met een aantal “fruitige” stukken, de naschoolse muziekgroepen, kinderen die een muziekopleiding volgen en Auke Classens die zal zingen, eveneens begeleidt door muziekvereniging Egchel. Verder speelt de muziekvereniging een aantal nummers uit het pop genre. Kortom een super gevarieerd programma, met de basisschool kinderen van Egchel in de Hoofdrol!
Dit alles onder de bezielende leiding van Auke Classens en Jan van Hamond.
De entree is gratis en het concert begint om 11.00 uur in ’t Erf in Egchel.

26 December 2021:
Het gitaarensemble van de Muziekvereniging luisterde op 1ste Kerstdag de mis op. Het gaf sfeer aan een volle kerk. Het was voor de 3 jonge kinderen de eerste keer, dat ze in de kerk speelden. Een hele ervaring!

gitaarensemble van de Muziekvereniging in de kerk.

Op 7 november vond in gemeenschapshuis In Kepel het herfstconcert plaats van Muziekvereniging Egchel en Konzagro uit Koningslust. De fanfare van MVE stond onder leiding van Jan van Hamond en Konzagro, een zanggroep, had als dirigente Marianne Groenewegen. Het was een leuk concert met veel afwisseling. Het was zo fijn om na ruim 1 1/2 jaar weer eens op te mogen treden. Iedereen was enthousiast en genoot.

Op 31 Oktober, het feest van Allerheiligen en Allerzielen heeft de fanfare van Muziekvereniging Egchel eindelijk weer eens in de kerk gespeeld.
Het mocht weer en het klonk goed! Na de mis werden de graven gezegend en ondertussen speelde de fanfare ook nog enkele stichtende nummers. Het was fijn om er weer te zijn!s fijn om er weer te zijn!

Muziekvereniging Egchel en zang groep Konzagro In Kepel
Op zondag 7 november om 10.30 uur  geven Muziekvereniging Egchel en zang groep Konzagro uit Koningslust een concert in het gemeenschapshuis in Kepel.
Na lange tijd van stilte hopen wij alle toehoorders blij te maken met mooie zang en fanfareklanken!
Wij zorgen voor een lekker kopje koffie. Kom luisteren!
Belangrijk:
Locatie is gemeenschapshuis in Kepel, ingang aan de Nijverheidstraat in Panningen.
Bij binnenkomst wordt een QR code of bewijs van toegang gecontroleerd.

14 September 2021:
Op zondag 12 september werd na ruim 2 jaar weer een ledenvergadering gehouden van de Muziekvereniging.
Het bestuur was uitgedund en bestond nog maar uit 3 personen: Peter Wackes, Anita Giesberts en Willemien Naus. Er was hard versterking nodig, die kwam in de persoon van Nel Manders. De vergadering verliep rustig. Tijdens de pauze was er nog een keer koffie/thee. Bij de rondvraag werd het fotoboek van het feest van
50 jaar Muziekvereniging aangeboden aan het bestuur, Eerder was daar geen gelegenheid voor. Ook nam Ell Reijnen afscheid van het beheer van de uniformen. Ze blijft nog wel de reparaties doen. Ell bedankt.
Voor de foto’s: Klik Hier

 Muziekvereniging Egchel:

6 September 2021:
Op 4 september heeft de Muziekvereniging een serenade gebracht aan Hans en Anneke van Gend: Klik Hier

Serenade

2 Augustus 2021:
Bericht van Muziekvereniging Egchel:
Ook tijdens de vakantie repeteert de fanfare door
Ze hebben zo lang stil gezeten! Nu is de dirigent er 2 weekjes niet en dan staat de reserve dirigent Sjaak (van Haske) Smits ervoor. Ook hij geeft uitleg hoe iets gespeeld moet worden. Ook al is de club maar klein, het repeteren gebeurt heel serieus!

Repetie Muziekvereniging

11 Juli 2021:
We ontvingen bericht van Muziekvereniging Egchel:
Jos en Leontien Geurts waren begin deze maand 50 jaar getrouwd. Jos is een heel trouw lid van de fanfare en bij de optredens zal Leontien nooit on
tbreken. Zij kregen dus een serenade, hoewel zij daar in deze coronatijd helemaal niet op rekenden. Een hele verrassing dus.

20 Augustus 2020:
We ontvingen bericht van Muziekvereniging Egchel:
De fanfare is afgelopen maandag weer begonnen met repeteren. Op gepaste afstand, allemaal netjes door de hele zaal. We waren blij,dat we weer konden beginnen en hadden later ook veel bij te praten.

Muziekvereniging.

Belangrijk bericht van Muziekvereniging Egchel

Beste inwoners van Egchel.
Op zaterdag 18 april wordt er wederom GEEN oudpapier opgehaald, dit op aangeven van de gemeente.
Wij willen u vragen of u ook het oudpapier van april kunt bewaren tot zaterdag 16 mei, wij gaan er als Muziekvereniging
vanuit dat wij dan weer oudpapier kunnen ophalen.
Wij vragen begrip voor deze situatie, en hopen dat u ook in deze moeilijke tijd de Muziekvereniging blijft steunen
met de oudpapier actie.
Heeft u vragen: Conny van Haandel: 0615495912 of Wie Naus: 0643163134

14 Maart 2020:
We ontvingen bericht“Beste mensen,Helaas gaat het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Egchel en zangkoor Konzagro uit Koningslust op 22 maart niet door i.v.m. de Corona maatregelen.”

 

25 December 2019:
Ook dit jaar was de fanfare van de Muziekvereniging weer aanwezig in de kerk Klik Hier

 

 Kerststal in de kerk.

23 December 2019:
Op 22 december was in ‘t Erf het Kerst concert van de Muziekvereniging;
in samenwerking met de muziekdocente Jose van de basisschool. In een bomvolle zaal opende Conny, de voorzitter, het concert. Daarna was er een afwisselend spelen door de fanfare, de schooljeugd, de leerlingen en de gitaren. Ook was er een optreden van 2 turnsters. Heel apart. De bezoekers hadden genoten en gingen met een kerstgevoel naar huis.
Klik Hier

 

Op 17 november kwam de Sint naar ‘t Erf in Egchel. Daar waren veel kinderen met ouders en opa’s en oma’s, maar ook de fanfare. De Sint noemde hen harmonie, maar dat wordt hem vergeven. Hij kreeg hulp van een wel heel jeugdige hulpsinterklaas, maar wie weet als hij wat groter is?… Ook werd het 50jarig jubileum van de MVE genoemd en Conny, voorzitter samen met de 2 jongste leden, kreeg een bos bloemen. Het jongste lid kreeg speciaal van Piet nog wat pepernoten

12 November 2019:
Op zondag 10 november was de uitreiking van de cheques van de Spek De Kas actie bij de Jumbo. In totaal werd voor € 28.000,- aan cheques uitgekeerd. Wij kregen als Muziekvereniging € 111,- . Dank aan alle mensen die hun bonnetjes aan ons hebben gegeven.

 Spek De Kas actie bij de Jumbo

Muziekvereniging Egchel 50 jaar

Zondag 3 november vierde Muziekvereniging Egchel haar 50 jarig jubileum met een zeer gevarieerd concert.
Alle spelende leden werkten mee aan het concert. De fanfare o.l.v. Jan van Hamond, het viool ensemble o.l.v. Janne Sars en het gitaarensemble o.l.v. Theo Collaert werden ondersteund door een combo. Theo Collaert verzorgde de techniek en de begeleiding van de solozang.
Zanger Koen Guitjens en de familie Gommans-Manders wisselden de instrumentale nummers af met zang.
De zaal van ’t Erf zat helemaal vol.
Na afloop werden de jubilarissen van de vereniging in het zonnetje gezet.
Muziekvereniging Egchel kan terugkijken op een geslaagd concert en een mooi feest.
Het bestuur en de leden bedanken alle mensen die dit mooie evenement mogelijk maakten en / of aanwezig waren tijdens de feestelijkheden

50-jarig jubileum Muziekvereniging Egchel

Op zondag 3 november 2019 viert Muziekvereniging Egchel haar 50-jarig bestaan met een groot jubileumconcert om 11:00 in gemeenschapshuis ’t Erf.
In 1969 zijn enkele enthousiaste inwoners in Egchel een drumband gestart. In de loop der jaren is de club gegroeid naar een fanfare en later naar een volwaardige muziekvereniging, waarbij ook plaats is voor onder andere violen- en gitaren. In de afgelopen 50-jaren heeft de vereniging op muzikaal gebied diverse successen mogen vieren, maar kenmerkt zich tegenwoordig vooral als een vereniging waar het plezier in het samen muziek maken en de sfeer onderling voorop staat. Daarnaast is de vereniging nog altijd actief en zichtbaar in de Egchelse gemeenschap, bijvoorbeeld bij jaarlijkse festiviteiten als Koninginnedag en Sinterklaas.
De dag zal starten met het concert waarbij, onder leiding van dirigent Jan van Helmond, diverse herkenbare muziek van Nederlandse artiesten wordt gespeeld. De fanfare en ensembles worden hierbij ondersteund door een combo en zanger Koen Guytjens. Na het concert zal het glas worden geheven op het 50-jarig bestaan en is er in de middag een warm buffet waarbij iedereen, na opgave, welkom is.

Op 1 juli werd het seizoen van de Muziekvereniging afgesloten met een klein concert en barbecue. De avond begon met het feliciteren van Luuk en Timo, die hun A diploma hadden gehaald op trompet en bugel Eerst traden de leerlingen van groep 2 en 3 op met hun muziekjuf, daarna de leerlingen op een groot instrument samen met de fanfare. Ze hadden een aandachtig luisterend publiek. Daarna was de barbecue die bescheiden maar heerlijk gebakken was. Iedereen genoot ervan en van de gezelligheid tot in de late uurtjes

Op 23 juni speelde het gitaarensemble o.l.v. Theo Collaert in de kerk om de zondagsmis op te luisteren. Het klonk goed en pastoor van de Hurk was zeer te spreken: jammer, dat er zo weinig toeschouwers waren

Op 22 juni was het inhalen van de vierdaagse jeugd met muziek vanaf Kerkeboske naar de parkeerplaats op de Kerkstraat. Het was mooi weer en de kinderen hadden goede zin. Ook nu weer waren er 3 korpsen samengevoegd: Egchel, Beringe en Panningen. Voorop liep de drumband van Panningen, met daarachter 2 vaandels en daarachter de blazers. Het ging allemaal goed

Op 29 april was de algemene ledenvergadering van de muziekvereniging.
Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van de penningmeester Jolanda Kempen met een leuke etagère met aardbeien. De nieuwe penningmeester wordt Peter Wackers. Om 22.00 uur was de vergadering alweer afgelopen.
.

 28 April 2019:

Koningsdag in Egchel Klik Hier

 

Muziekvereniging kwam een serenade brengen

.

Op 21 april heeft de fanfare de hoogmis van Pasen muzikaal verzorgd. Er waren niet veel mensen in de kerk, die hiervan konden genieten. Jammer.
Maar er werd door de 23 muzikanten mooi gespeeld.

.

Voorjaarsconcert Muziekvereniging Egchel 

Zondag 31 maart begon de zomertijd met een concert van Muziekvereniging Egchel o.l.v. dirigent Jan van Hamond in samenwerking met jeugdfanfare St Caecilia uit America en opleidingsharmonie Pro Honore Et Virtute uit Son en Breugel. Beide jeugdgroepen werden gedirigeerd door Ralph Brummans. Het was een zeer afwisselend concert, dat liet horen, dat er
toch nog veel jeugd is die plezier heeft in het samen maken van muziek.
Bij de muziekvereniging trad ook het gitaarensemble op o.l.v. Theo Collaert. Het was een volle zaal, die aandachtig luisterde. Het was het tweede concert in aanloop naar het 50-jarig jubileum op 3 november vandit jaar. Voor de foto’s Klik Hier

26 december:
We ontvingen
Op 1ste kerstdag heeft de fanfare volgens de traditie de Kerstmis opgeluisterd. Dit jaar zonder het Kerstspel van de schooljeugd. Wel met optreden van 2 groepjes jeugd, die nog maar pas begonnen waren met spelen. Knap hoor en dat voor een volle kerk. Na de mis, waarin door de fanfare ook heel goed gespeeld werd, was er koffie/thee en een kerstkransje, dat werd genuttigd in een ontspannen en gezellige sfeer.
Bedankt organisatie voor deze opvolging. Voor foto’s Klik Hier

Muziekvereniging Egchel

25 december:
We ontvingen Op 19 december was de fanfare gevraagd om met een quizje mee te doen met de vossenjacht. Klik Hier
We ontvingen: Op 23 december werd door Muziekvereniging Egchel weer een Kerst concert gegeven. Klik Hier

Muziekvereniging Egchel

18 december:
We ontvingen de Nieuwsbrief van Muziekvereniging Egchel
Voorkant Klik Hier
Achterkant Klik Hier

 

Kerstconcert

4 Juli:
We ontvingen van Muziekvereniging Egchel een verslag over de seizoens afsluiting Klik Hier

Seizoens afsluiting.

 

Op 10 juni werd in ‘t Erf een jeugdconcert gehouden.  Klik Hier

Op 9 juni deelde de Rabobank haar jaarlijkse clubkas actie uit. Het was een leuke en lekkere happening in de tent voor cafe Manders.De fanfare speelde in de pauzes en keerd ook nog een een mooi bedrag uit de actie.
Alle stemmers worden heel hartelijk bedankt voor hun bijdrage

Zijne Majesteit koning Willem Alexander behaagt om Hay Janssen een lintje te geven voor zijn lange reeks vrijwilligerswerk en bestuursfuncties. Hij werd lid in de orde van Oranje Nassau. De fanfare was er natuurlijk bij om “onze Hay’ en Annie te feliciteren. Het was de bijeenkomst voor 50 jaar KBO in Egchel. Een mooie gelegenheid voor zoiets. Proficiat Hay!!

Het echtpaar Reijnen-Puts is 65 jaar getrouwd. Reden voor de fanfare om een serenade te gaan brengen in Op den Bergh in Helden. Ze wonen sinds kort in de Groenling, maar ze zijn van Egchel. Ze vonden het zichtbaar prachtig dat we er waren. Ze missen Egchel, vertelde Maan mij. Zijn bankje voor het huis..

Het was echt prachtig weer op koningsdag. De fanfare mocht de spelen in Egchel openen met het Wilhelmus, een mars en Lang zal hij leven. Daarna ging het feest met de spellen van start.

 

 

Ze was totaal verrast, Miep Zelen-Verbugt, toen de fanfare voor de deur stond voor een serenade ter gelegenheid van het lintje. “De hele dag zit zo vol verrassingen, ik weet niet wat er nog meer komen gaat”, was het antwoord van Miep. Het huis was vol mensen en bloemen. Toch was er nog plaats om de muzikanten koffie/thee en vlaai aan te bieden. Heel gezellig. Nogmaals proficiat Miep!

 

 

Op 23 april werd de algemene ledenvergadering gehouden van de Muziekvereniging. Nagenoeg iedereen was aanwezig. Het was een gezellige vergadering, waar ook het nodige te lachen viel. Er werd een nieuw bestuurslid aan het bestuur toegevoegd: Anita Giesberts. Ook was er een jubilaris: Hans van Gend, hij is 25 jaar lid van de Muziekvereniging Egchel en kreeg daarom een oorkonde en speldje van de KNMO, de Nederlandse bond voor Muziekgezelschappen. Na de vergadering was het nog lang gezellig

 

 

Op 23 april werd de algemene ledenvergadering gehouden van de Muziekvereniging. Nagenoeg iedereen was aanwezig. Het was een gezellige vergadering, waar ook het nodige te lachen viel. Er werd een nieuw bestuurslid aan het bestuur toegevoegd: Anita Giesberts. Ook was er een jubilaris: Hans van Gend, hij is 25 jaar lid van de Muziekvereniging Egchel en kreeg daarom een oorkonde en speldje van de KNMO, de Nederlandse bond voor Muziekgezelschappen. Na de vergadering was het nog lang gezellig

 

 

Op zondag 4 maart was er in ‘t Erf een samenspeelconcert van Fanfare Egchel met de “Blazersklas voor volwassenen” genaamd Da Capo uit Roermond. Het was een leuk afwisselend concert met veel verrassingen: Bij Da Capo waren 2 soliste: een Steirische harmonica en een Ocarina. Dat is dat kleine fluitje op de foto. Ook hadden ze een doedelzak, daarom was de afsluiting Highland Cathedral. Dat werd ook samen gespeeld. Je kreeg er kippenvel van, zo mooi! Zo 2 muziekkorpsen samen klinkt toch wel mooi vol. Weer voor herhaling vatbaar. Meer foto’s Klik Hier

 

Op 17 februari heeft de fanfare met een serenade afscheid genomen van Nel en Thei, café Manders. Het was een gezellige drukte, want wij waren niet de enigen…. Het hele gezin van Nel en Thei was dan ook aanwezig.
Bedankt voor al jullie goede zorgen in het verleden voor onze muziekvereniging. Het was altijd een warm nestje.

 

 

Op 13 februari trok de optocht van Egchel. De fanfare leden kwamen bijeen bij Conny, daar stond ook de wagen, al helemaal versierd. We pasten er precies op. Na afloop was het gezellig koffie/thee drinken met wafels en tulband cake. Een heerlijk en gezellige afsluiting van de optocht.

 

Op vrijdag 9 februari was het Erf weer vol met schoolkinderen. Elke groep liet een sketchje zien. De fanfare speelde de buuttemars en nog andere liedjes. Ook de ouderen van de Hoeskamer waren erbij

 

Op 8 februari overhandigde de ambassadeur van de RABObank, Resi Kempen, muziekinstrumentjes aan de muziekjuf Yvonne van basisschool de Kemp in Egchel. Dit gebeurde in aanwezigheid van enkele mensen van de Muziekvereniging: Martin van den Berg en Anita Giesberts. Het waren xylofoons en de kinderen gingen er meteen mee aan de slag. Zij waren er duidelijk heel blij mee.

 

Op 2 februari bracht de fanfare een serenade aan de prinsen Carnaval: Marcel en Timo. Vooral jeugdprins Timo stond in onze belangstelling: hij is lid van onze fanfare

ytics -->