SBV Egchel 1 kampioen seizoen 2021-2022 in de klasse A van de Senioren Biljart Bond Maas en Peel.

Na een spannende eindstrijd is het 1e team van SBV Egchel kampioen geworden.

Met 13 punten voorsprong liet het teamuiteindelijk toch nog Seniorenvereniging Kepél 1 en BC Sportcenter de Berckt 1 achter zich.
Voor dit resultaat zorgden de spelers: Had Philipsen, Jeu Teeuwen, Michel Ebisch, Hans Zelen, Pé Snijders en Wil Oomen.

Afgelopen dinsdag 17 mei is in Kepèl,  tegen de nummer 2 op dat moment Seniorenvereniging Kepèl 1, de beslissing gevallen.
Er moesten nog 2 wedstrijdpunten worden behaald om definitief kampioen te worden.
Partij 1 werd door Had Philipsen in 30 beurten verloren van Frans van der Velden. Hij kwam 5 punten tekort.
Door het verlies van Had werd de spanning erg groot.
Jeu Teeuwen dacht in de 2e partij tegen Cor Loeffen de 2 punten te moeten binnenhalen. Hij kon de zenuwen nauwelijks onder controle krigen. Hij maakte in 32 beurten 43 van de te maken 80 caramboles.
Michel Ebisch maakte er een spannende strijd van in de 3e partij en won uiteindelijk van Wim Peeters. Hij maakte zijn te maken 75 caramboles in 29 beurten.
De wedstrijdpunten waren binnen.
Wil Oomen kon zonder spanning de 4e partij spelen. Hij moest in Piet Peeters zijn meerdere erkennen en verloor nipt in 27 beurten en kwam slechts 2 caramboles van de 38 tekort.

De te spelen laatste wedstrijd op maandag 23 mei was dus een formaliteit.
Tegen SBV Koningslust 1 wisten de mannen nog 7 wedstrijdpunten binnen te halen. Winst voor Jeu Teeuwen, Michel Ebisch en Pé Snijders.
Jammer dat Had Philipsen het seizoen met verlies moest afsluiten. Hij behaalde de meeste wedstrijdpunten 25 voor het team in de door hem 16 gespeelde wedstrijden.

ytics -->